Meny

Do-kø (Halden)

Publisert 25. november 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

Det er fort gjort for et barn å bli kranglete, når det må dele husets eneste bad med to voksne og fire andre unger.

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon
Møt deltagerne fra Halden i årets Sinnasnekker'n-sesong

Foto: Helene Kjærgaard

Therese og Marius Bråten bor i Halden med fem unger, ett felles barn og to hver fra tidligere forhold. Det er for det meste hyggelig, og alle kommer godt overens, bortsett fra hvis flere må på do samtidig.

Når man er syv mennesker og huset bare har ett bad, er dette en problemstilling som dukker opp på daglig basis. Det er en problemstilling som betyr at Sinnasnekker’n Otto Robsahm bør tilkalles.

Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.

Moderne kjøkken etter besøk av Sinnasnekker'n

Foto: Helene Kjærgaard

Therese er kokk, men kjøkkenet i huset var ikke en proff verdig. Derfor utvidet Otto arbeidsplanen slik at en real oppussing av kjøkkenet også ble med.

Alt det gamle ble revet bort, og erstattet med moderne benkeskap og tipp topp hvitevarer. Det ble lagt fokus på å bygge et kjøkken med masse benke og skapplass. For å skape et stilrent uttrykk ble det montert integrerte kjøle- og fryseskap.

Les også: Eventyrlig oppussing – En høst med uforglemmelige hytteturer

God benkebelysning er alfa omega på kjøkkenet

Foto: Helene Kjærgaard

Selv en profesjonell kokk kan ikke lage mat i mørket. Godt lys er ekstra viktig på kjøkkenet og for å imøtekomme dette ble det montert LED-lys både i taket, inni overskapene, og over benken.

Benkebelysningen består av en LED-stripe, som både gir godt arbeidslys og kan dimmes ned. På den måten kan man få lunt og hyggelig lys på kjøkkenet på kveldstid.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (v) og hans faste elektriker Rolf Langeland (h).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

Takket være Sinnasnekkeren ble problemene med do-kø borte

Foto: Helene Kjærgaard

Det store problemet for denne familien var altså mangelen på baderom. Det fantes rett og slett for få klosetter med tanke på antall beboere i huset. Løsningen ble en dobling av kapasiteten, ved hjelp av et flunkende nytt toalettrom i første etasje.

Toalettrommet ble flislagt med tøffe, sorte fliser, som skaper en fin kontrast mot det elegante, vegghengende klosettet og servantskapet i hvitt.

Svart el-materiell gir boligen et moderne preg

Foto: Helene Kjærgaard

Den litt røffe stilen ble opprettholdt gjennom hele badet, med sorte downlights i det hvite taket. Sorte er også stikkontaktene og bryterne fra ELKO, slik at alt matcher hverandre.

Ved vasken ble det montert et speil med LED-belysning både under og i selve speilet, for lite er mer irriterende enn å skulle vaske seg i dårlig lys.

Les også: Hvilke downlights velger elektrikeren?

Gjør downlights fleksible med dimmer

Foto: Helene Kjærgaard

På kjøkkenet ble det for øvrig også installert downlights. Valget falt på Gyro-modellen til SG armaturen, kombinert med delikate dimmebrytere. Fordelen med Gyro-lampene er at de kan dimmes ned helt flimmerfritt. I tillegg kan man vinkle dem i alle retninger, slik at man belyser delene av kjøkkenet som trenger mest lys.

Kunne din bolig også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Send forespørsel