Meny
Hvilke downlights og dimmere velger elektrikeren?
  • Belysning
  • Sikkerhet

Hvilke downlights og dimmere velger elektrikeren?

Publisert 05. oktober 2017 | Oppdatert 13. oktober 2022

ELKOs Bright-serie og 315 GLE-dimmeren fungerer utmerket for seg selv, men aller helst bør de få spille på samme lag.

En saftig indrefilet er smakfull i seg selv, men den blir enda bedre med en god saus til. Begge deler er gode alene, men best sammen! Det samme prinsippet ligger bak samspillet mellom ELKOs Bright-serie og 315 GLE-dimmeren. De fungerer utmerket for seg selv, men aller helst bør de få spille på samme lag.

Brannsikre LED-downlights

Innfelte downlights gir et moderne og stilrent preg i rommene de benyttes. Når det er sagt har man tidligere vært nødt til å ta visse forhåndsregler under montering. Årsaken er varmeutvikling fra halogenpærene eldre downlight-modeller ofte benytter. Varme betyr økt brannfare, men går man over til Bright-serien er ikke dette lenger et problem. Bright bruker nemlig LED-pærer, altså pærer som spiser lite strøm og avgir minimalt med varme. Dermed kan Bright Downlights trygt monteres direkte i brennbart materiale.

«Bright Downlight Akse gir deg veldig fleksibelt lys som kan roteres i alle retninger.»

ELKO Bright Akse er en dreibar downlight med meget godt lysutbytte. Levetiden er på hele 50 000 timer lampene kan bygges inn i lite som 2” nedlektet tak. Har man downlights fra tidligere kan Akse plasseres i eksisterende hull, og det er naturligvis opp til den enkelte om man ønsker downlights i polarhvit, sort eller aluminium. Bright Downlight Akse gir deg dessuten veldig fleksibelt lys, ettersom som lampen kan roteres i alle retninger. Og ønsker du enda mer fleksibilitet går du for en dimmer.

Hvilke downlights og dimmere velger elektrikeren?
ELKO 315 dimmer hever interiøret.

Lys og el-materiell i samme design

Bright Akse er nemlig designet til bruk sammen med dimmer. Under utviklingen ble det lagt vekt på å sikre et flimmerfritt resultat og et bredt spekter i lysstyrke. Det aller beste resultatet får man ved å kombinere Bright med 315 GLE-dimmeren, ikke minst med tanke på designet.

315 GLE leveres i stilrent Plus-design, i de samme fargene som Bright-serien. En 315 GLE-dimmer i aluminium går derfor hånd i hånd med Bright Akse-lys i samme materiale. Det er enda en grunn til at vi sier ”gode alene, best sammen!”