Meny
boligmappajente sitter på sofaen på pcen
DIGITALT ARKIV: Boligmappa.no
  • Bolig
  • Boligmappa
  • Sikkerhet

Hva er Boligmappa?

Publisert 20. mai 2019 | Oppdatert 09. mars 2020

På boligmappa.no finner du dokumentasjon fra håndverkere som har jobbet på boligen din, nyttig informasjon fra eiendomsregisteret, samt fargekoder, kvitteringer og annet kjekt lastet opp av boligeier selv.

Boligmappa er boligens servicehefte – Norges største portal for verdiøkende boligdokumentasjon.

– Fordelen med en godt dokumentert bolig er at det kan bidra til å øke prisen når du skal selge, forteller markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa, Eirik Vigeland.

I tillegg til å finne informasjon fra elektrikeren og andre håndverkere, kan du se hvem som har eid boligen tidligere, hva den har blitt omsatt for og hvor mye pant banken har i boligen. Boligmappa er nemlig koblet mot Eiendomsregisteret og matrikkelen.

Brukervennlig plattform

For å bruke Boligmappa går du inn på boligmappa.no og logger deg inn med BankID. Boligmappa er helt gratis!

Deretter søker Boligmappa frem eiendommene som er registrert på deg. Har du to eiendommer, for eksempel en leilighet og en hytte, har du to boligmapper – én for hver.

Per i dag er 1,4 millioner boligmapper aktivert over hele landet.

«Boligmappa er kun for bedrifter som driver seriøst.»
Eirik Vigeland i heltotal
ANBEFALER ORDEN: Eirik Vigeland i Boligmappa.

Registreres på boligeier

Informasjonen som er tilgjengelig i Boligmappa er tilgjengelig for eier(e) av boligen. Når du selger boligen din, vil ny eier automatisk overta boligmappa, mens du overtar boligmappa til eiendommen du flytter til. På den måten er historikken tatt vare på.

Jo mer informasjon på Boligmappa, jo bedre – god oversikt over boligens servicehistorikk gir økt trygghet til alle parter. Dette blir enda viktigere fremover, da Stortinget har vedtatt en ny lov om kjøp og salg av bolig (avhendingsloven – se faktaboks).

Dette lurer mange på: Hva er en samsvarserklæring?

Bilde av norsk bolig med innfelt ipad på boligmappa.no
DIGITALT ARKIV FOR DIN BOLIG: Boligmappa.

Digitaliserer vekk svart arbeid

Det er også mulig å søke etter kvalifiserte håndverkere i ditt nærområde. Mer enn 4000 kontrollerte håndverksbedrifter er tilknyttet Boligmappa, slik at du enkelt kan finne en seriøs bedrift i nærheten. Alle bedrifter som ønsker å dokumentere gjennom Boligmappa blir kontrollert for fagkompetanse, økonomi og selskapsform. Boligmappa har nulltoleranse for svart arbeid.

Boligmappa består også av et personlig område hvor du kan laste opp bilder og annet som ikke er direkte relatert til boligen. Mens boligmappa følger eiendommen, vil det personlige området følge deg som person.

Din Elfag-elektriker kan overføre all dokumentasjon de har om elektrisk arbeid i boligen din til boligmappa.no. På den måten kan du som kunde finne alle dokumenter registrert på din eiendom.

Boligmappa er eid av NHO-landsforeningen Nelfo (foreningen for EL-og IT-bedriftene i Norge), Rørentreprenørene Norge (Landsforeningen for rørleggerne), EFO (Elektroforeningen) og Ambita AS, som eies av Nærings- og fiskeridepartementet.

For deg som ennå ikke har vært innom: Sjekk din boligmappe her. 

Har du dokumentasjonen i orden?