Meny
Elfager Rolf Langeland snakker om den fjerde sesongen av Eventyrlig oppussing
  • Bolig

Eventyrlig oppussing: En høst med uforglemmelige hytteturer

Publisert 15. november 2018 |

Eventyrlig oppussing er et TV-program utenom det vanlige. Det handler om to ting som ligger den norske folkesjela nært, hytter og oppussing!

Gjennom høstens sesong av det populære TV3-programmet, har vi på nytt latt oss forbløffe av bortgjemte, fantastiske steder i vårt langstrakte land, steder der noen faktisk har bygd en hytte! Vi har også latt oss imponere av hvor lekre disse hyttene fremstår i slutten av hver episode, til tross for den ofte særdeles grisgrendte plasseringen.

Les også: Elfag på lag med Sinnasnekker’n

Et lite samfunn langt ute i havet

Rolf Langeland, som er Elfag-elektriker og daglig leder Askestad-Aas Elektro AS, er fast fagmann på det elektriske i programmet. Han har opplevd naturperlene på nært hold, og sitter igjen med mange gode minner etter sesongen:

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

– Myken. Tenk at vi kjørte hurtigbåt i over to timer rett ut i havet, for å komme til et samfunn med elleve fastboende på ei lita øy. Hadde vi fortsatt videre, ville vi kommet til Island. Alle som bor der lever og ånder for levesettet. Det helt utrolig tungvint, men de finner ting å drive med og klemmer til med godt mot. De har campinghotell, restaurant og sitt eget whisky-destilleri! For en gjeng, og for et samhold.

Eventyrlig oppusing på Myken
Årets sesong åpnet med et brak, og tok oss med til Myken ca. tre mil utenfor utenfor Nordlandskysten.

Og hva kommer på andreplass?

– Tror det må være programmet fra Hellesylt i Geiranger. For en plassering! Selve arbeidet og hytta var kanskje ikke så veldig spesielt til denne serien å være, med den stemningen det ble av å være på en sånn plass i et helt fantastisk vær, var helt vanvittig

Se før/etter-bilder fra sesongen i bunnen av artikkelen.

Eventyrlig oppusing på Hellesylt
Sesongens tredje episode ble spilt inn med fantastisk utsikt på Hellesylt ved Geirangerfjorden.

– LED-striper som skifter farge passer ikke alle steder

Ville du gjort noe annerledes på noen av hyttene, hvis du kunne startet på nytt?

– Ja, hvis vi hadde hatt bedre tid i forkant mener jeg vi skulle klart å komme ut med et litt sprekere el-anlegg på noen av hyttene. Da tenker jeg på ting som fargevalg på utstyr og mer spennende belysning der det ville passet inn. Samtidig er dette tradisjonelle hytter, som skal få et litt mer moderne preg, så jeg er ikke sikker på om stjernehimmel og LED-striper som skifter farge er tingen overalt heller.

Hvordan er stemningen i crewet når kameraene er av?

– Stemningen er veldig god, men preget av et voldsomt arbeidspress. Vi MÅ være ferdig til avtalt tid uansett, ellers får vi ikke de etterbildene vi skal. Og vi rekker kanskje ikke å komme oss ned fra fjellet før det blir mørkt.

Les også: Eventyrlig oppussing – Vi har aldri jobbet med bedre utsikt

Eventyrlig oppusing 2018
Eventyrlig oppussing har tatt oss med fra kysten, til fjellet og tilbake igjen denne sesongen.

Slitsomt, men verdt strevet

Hva har overrasket deg mest under jobbingen med Eventyrlig oppussing? 

– Jeg har jobbet en del rundt omkring i Norge, og noen steder har jeg tenkt at det har vært utfordrende med materialleveranser. Når det gjelder Eventyrlig oppussing, tas dette til et helt nytt nivå! Der må vi ofte bære inn utstyret på ryggen, hvis vi ikke er heldige og får sendt noe med helikopter. Dette gjør det uhyre viktig å få med seg alt man trenger, da ting man måtte glemme som regel er milevis unna.

Rolf avslutter med noen rosende ord om frontfigur Halvor Bakke, som leder programmet sammen med Gustav Brustad-Nilsen og Ole Rosén-Lystrup:

– Jeg må også si jeg har blitt veldig positivt overrasket over Halvors evne til å holde humøret til alle i crewet oppe. Det kan være snakk om opptil 20 mennesker til tider. Han opptrer samlende og «står i dritten» med oss helt til siste sekund hver dag.

Men er det verdt alt strevet?

– Helt klart!

Under kan du se før/etterbilder fra noen av programmene denne høsten.

Eventyrlig oppusing på Smia
Før- og etter-bilde fra Episode 2 - Smia
Eventyrlig oppusing i Utvær
Før- og etter-bilde fra Episode 4 - Utvær
Eventyrlig oppusing på Sotra
Før- og etter-bilde fra Episode 5 - Sotra
Eventyrlig oppusing ved Sjusjøen
Før- og etter-bilde fra Episode 7 - Sjusjøen
Eventyrlig oppusing ved Stormen
Før- og etter-bilde fra Episode 6 - Stormen