Meny
Elfag håndterer det elektrike i TV3-serien Eventyrlig oppussing
Elfag håndterer det elektrike i TV3-serien Eventyrlig oppussing. Foto: TV3 / Vegard Breie.
  • Oppvarming

Eventyrlig oppussing: Vi har aldri jobbet med bedre utsikt

Publisert 20. september 2018 | Oppdatert 20. desember 2022

Elfag er en fast del av teamet til TV3-programmet Eventyrlig oppussing, et oppussingsprogram som virkelig skiller seg ut fra mengden.

I eiendomsbransjen sier man ”location, location, location”. Adressen kan bety mer enn selve boligen, og denne tankegangen har TV3-programmet Eventyrlig oppussing så til de grader tatt til hjerte. Det er riktig nok ikke snakk om villaer i fasjonable nabolag, men hytter på de mest spektakulære, avsidesliggende steder.

Gjennom tre sesonger har frontfigurene Gustav Brustad-Nilsen, Halvor Bakke og Ole Rosén-Lystrup besøkt hytter midt blant vakker, norsk natur, ofte milevis unna sivilisasjonen. Når de ankommer er hyttene enkle og primitive. Når de reiser matcher de den fantastiske utsikten.

Oppussing i friluft
Det skal godt gjøres å finne vakrere omgivelser å jobbe i enn de Eventyrlig oppussing-gjengen opplever på jevnlig basis.

Elfagere med i sesong 4 av Eventyrlig oppussing

Selv beskriver TV3 den nye sesongen som den villeste og vakreste noensinne. Vi kan love dere at dette er sannheten, for også denne sesongen har vi folk på innsiden. Elfag-elektriker Rolf Langeland er et fast medlem av teamet, og han får bistand fra andre Elfagere fra rundt omkring i landet når nye hytter skal forvandles til perler.

Les også: På lag med Sinnasnekker’n

«Når de ankommer er hyttene enkle og primitive. Når de reiser matcher de den fantastiske utsikten.»

Rolf beskriver arbeidet med Eventyrlig oppussing som en givende jobb, om enn noe upraktisk til tider:

– Det største kriteriet for å være med er at hytta ligger helt spesielt til, at den ligger helt utpå kanten av fjellskrent eller fire kilometer rett ut i havet for eksempel. Dette gjør programmet spektakulært, men det fører også til utfordringer. Hvis du står på fjellet og det er tre timer å gå til bilen, og derfra er det to timer å kjøre til nærmeste grossist, da er du avhengig av å ha tatt med deg alt du trenger på forhånd, forklarer Langeland.

En smakebit på noen av hyttene vi får se i sesong 4 av eventyrlig oppussing
Den fjerde sesongen av Eventyrlig oppussing tar oss på nytt til norske hytter plassert på utrolige steder.

Der ingen skulle tro at nokon kunne ha hytte

På tross av logistikken får Rolf stor glede av Eventyrlige hjem-jobbingen. Han trekker frem samholdet blant alle som er involvert:

– Det er en fantastisk gjeng. Det er veldig godt samhold og dynamikk i gruppa og alle jobber fra de står opp om morgenen til sola går ned.

Les også: 5 veier til lavere strømregning

«Det er en hytte som dette man må ha, ikke en i Trysil»

Også var det denne utsikten da:

– Å få komme til disse stedene er helt utrolig. Det er steder jeg aldri ville kommet til ellers, steder jeg aldri hadde hørt om. Det er helt rått! Selv om det er mye som skal gjøres på kort tid får man en ro over seg når man er så langt unna alt. Man ser utover og tenker at det er dette som er livet. Det er en hytte som dette man må ha, ikke en i Trysil, fleiper Langeland.

Eventyrlig oppussings Halvor Bakke og Elfag
Elfager Rolf Langeland og en rekke andre Elfagere bistår gladelig når TV3 skal pusse opp hytter.

Har nesten ikke brukt hvitt el-materiell

På den faglige siden er det begrenset hvor mange avanserte elektro-løsninger man kan gå for på en avsidesliggende hytte. En gjenganger er imidlertid bruk av materiell i andre farger enn den klassiske hvitfargen:

– Fargede stikkontakter og annet materiell har tatt veldig av de siste årene, og på hyttene denne sesongen har vi nesten ikke brukt hvitt i det hele tatt. Selve hyttene, interiøret og malingen har ofte mørke farger, og da passer det mørke materiellet mye bedre inn. Anlegget blir skjult i mye større grad og man bevarer den lune hyttefølelsen.

«El-materiell i andre farger enn hvitt har tatt av de siste årene»

Eventyrlig oppussing – eventyrlige resultater

– Som regel kommer vi til en hytte der det ikke er blitt gjort noe særlig vedlikehold. Det ser ut som den er hundre år gammelt. Og etter én uke fremstår hytta som helt ny. Det er kjempegøy å få være med på, avslutter Langeland.

Les også: Ti tiltak for å bedre elsikkerheten hjemme

Hvor fint spør du? Se før- og etter-bildene under fra sesongens første episode. Den ble filmet på øya Myken, cirka 32 km fra fastlandet i Rødøy kommune i Nordland. Bildene illustrerer den eventyrlige forvandlingen godt. Du kan også se en før- og etter-video her.

Eventyrlig oppussing sesong 4 episode 1 - før-bilder
Før-bildene: Slik så det ut før teamet startet å jobbe.
Eventyrlig oppussing sesong 4 episode 1 - etter-bilde 1
Etter-bilde #1
Eventyrlig oppussing sesong 4 episode 1 - etter-bilde 2
Etter-bilde #2
Eventyrlig oppussing sesong 4 episode 1 - etter-bilde 3
Etter-bilde #3
Eventyrlig oppussing sesong 4 episode 1 - etter-bilde 4
Etter-bilde #4
Eventyrlig oppussing sesong 4 episode 1 - etter-bilde 5
Etter-bilde #5