Meny
smarthuspanel i en funky stue
SMARTPANEL: Et smartpanel styrer alt fra lysstyrke til elektrisitet i hjemmet.
  • Bolig
  • Oppvarming
  • Teknologi

Smarthuset «alle» har råd til

Publisert 02. januar 2020 | Oppdatert 12. oktober 2022

Smarte hjem har blitt veldig populært, men oppleves av mange som både eksklusivt og kostbart. Det trenger derimot ikke å bli så kostbart som du kanskje tror. Her er de viktigste elementene for et rimelig smarthus.

Smarthus er mer enn en forbigående trend – det er fremtiden. Her er det mulig å spare både tid og penger for deg som boligeier, samtidig som miljøgevinstene av å bruke strømnettene smartere kan gi deg bedre samvittighet.

Smarte hjem, sparte kroner

I Elfag foretrekker vi å kalle det «smarte hjem», fordi du kan oppgradere akkurat så mye eller lite du selv ønsker. Du er altså ikke nødt til å velge mellom ingenting eller full pakke når du først bestemmer deg. Ulike løsninger dekker folks varierte behov, og det er mange gode grunner til å innføre smartteknologi i hjemmet.

gutt stiller på smarthuspanel
ENKELT Å BRUKE: Smarthus kan gjøre hverdagen din enklere for hele familien.

Hver sin døgnsyklus

Alle har ulike behov avhengig av om man bor i enebolig eller leilighet, og selv innenfor disse kategoriene finner vi store variasjoner. Smarthus-systemer er nemlig laget for å kunne tilpasses til din bolig og ditt behov.

«Du må ikke velge mellom ingenting eller full pakke når du først bestemmer deg.»

Et sted å starte er varmestyring – systemet som gjør selv gamle panelovner smarte. Et varmestyringssystem vil kunne tilpasses energiforbruket i boligen til ditt unike behov. I tillegg kan denne løsningen bygges ut med flere enheter etterhvert.

Dersom man lurer på hvor man skal begynne, og om man i det hele tatt har behov for et slikt system, er Enova riktig aktør å spørre.

Vil du vite mer om smart varmerstyring?

Da kan du klikke her!

mann stiller på smarthuspanel
VARMT OG GODT: Med et varmestyringssystem kan du la smarthuset avgjøre når det er på tide å skru opp temperaturen.

Oppgradering gir bedre inneklima

For mange kan det være en utfordring å finne balansen mellom varme og ventilasjon nå som den norske vinteren gjør sitt inntog. Et skikkelig styringssystem sørger derimot for at de ulike apparatene dine kommuniserer, slik at du unngår at panelovnene skrur opp temperaturen mens ventilasjonsanlegget kommer med frisk luft.

Enkelt styrt via telefon

De smarte systemene kan styres fra telefonen, og du vil kunne motta egendefinerte varslinger. Dette kan enten være varslinger du mottar ved innbrudd eller brann, men også ved vannlekkasje eller dersom kjøleskapsdøra står åpen.

«Et skikkelig styringssystem sørger for at panelovnene og ventilasjonsanlegget jobber på samme lag.»

Smarte hjem er sparte kroner fra lavere strømforbruk, spart tid som en følge av bedre kontroll, samt trygghet for deg og de andre i husstanden. Hos oss i Elfag finner du både løsningene og kompetansen du trenger for å nyte godt av disse fordelene. Kontakt oss i dag for å komme i gang!

Usikker på hvor du skal starte?
Her er tre tips for å komme i gang!

Vi hjelper deg med det elektriske!