Meny
Det er en myte at smarte hus MÅ være dyre
  • Bolig
  • Oppvarming
  • Teknologi

Et smarthus du har råd til

Smarte hjem har blitt veldig populært, og det trenger ikke å bli så kostbart som du kanskje tror. Her er de viktigste elementene for et smarthus.

Smarthus er noe mer enn en forbigående trend, det er fremtiden. Her er det tid og penger å spare for deg som boligeier, samtidig som miljøgevinstene av å bruke strømnettene smartere kan gi deg bedre samvittighet.

Et smarthus du har råd til

I Elfag foretrekker vi å kalle det «smarte hjem», fordi du kan oppgradere akkurat så mye eller lite du selv ønsker. Du er altså ikke nødt til å velge mellom ingenting eller full pakke allerede fra start. Ulike løsninger dekker folks varierte behov, og det er mange gode grunner til å innføre smartteknologi i hjemmet.

Like bra til leilighet som enebolig

Alle har ulike behov avhengig av om man bor i enebolig eller leilighet, og selv innenfor disse kategoriene finner vi store variasjoner. Derfor benytter våre elektrikere xComfort-løsningene fra Eaton. Disse er nemlig designet for boliger i forskjellige størrelser, slik at du skal finne en som passer for deg.

«Du må ikke velge mellom ingenting eller full pakke allerede fra start.»

Start gjerne i det små med et varmestyringssystem som gjør de gamle panelovnene dine smarte. Denne løsningen lar deg nemlig bygge på med flere enheter etter hvert. Det lønner seg imidlertid å tenke litt større. Enøk-spesialisten Enova gir inntil 4000 kroner i støtte til deg som tar kontroll på strømforbruket ditt med et varmestyringssystem.

Du vil ikke tro hvor mye du kan styre i huset med mobilen
Moderne smarthus-løsninger lar deg styre huset med mobilen, i brukervennlige og oversiktlige apper. Da kan du også spare strøm.

Spar penger med døgnsyklus

Et smart hjem med varmestyringssystem lar deg justere temperaturen i ulike rom, eller soner. Kanskje dere ikke pleier å finne veien inn i stuen før utover kvelden, og dermed er det heller ikke nødvendig at rommet holder 20 grader gjennom hele dagen. Folkehelseinstituttet anbefaler faktisk at du har ned mot 14 grader på soverommet, og i et smarthus kan du få akkurat den døgnsyklusen du ønsker.

«Enova gir inntil 4000 kroner i støtte til deg som tar kontroll på strømforbruket ditt med et varmestyringssystem.»

Bedre inneklima

Det kan være en utfordring å finne balansen med varme og ventilasjon når den norske vinteren er på sitt kaldeste. Et skikkelig styringssystem sørger dog for at de ulike apparatene dine kommuniserer, slik at du unngår at panelovnene skrur opp temperaturen mens ventilasjonsanlegget kommer med frisk luft.

Smart alarm oppkoblet til mobilen

Alarmer kan gjøre mer enn å varsle deg ved innbrudd eller brann. Smarte alarmer kan nemlig også varsle ved fall, vannlekkasje og kjøleskapsdører som står på gløtt. Dette er bare noen av mulighetene der ute, og alle har til hensikt å hjelpe deg nesten uansett hvilke behov du har. En ekstra bonus? Du får se oppdatering på mobilen.

«Et skikkelig styringssystem sørger for at panelovnene og ventilasjonsanlegget jobber på samme lag.»

Som du ser har smarte hjem noen røde tråder, og disse er sparte kroner fra lavere strømforbruk, spart tid som en følge av bedre kontroll, samt trygghet for deg og de andre i husstanden.

Hos oss finner du både løsningene og kompetansen du trenger for å nyte godt av disse fordelene, så kontakt din lokale Elfag-elektriker i dag for hjelp til å bygge ditt smarte hjem.