Meny
Behind the scenes-bilder fra Sinnasnekker'n viser hvor omfattende arbeider som faktisk blir gjort i hvert program – på bare én uke.
  • Bolig

Elfags høydepunkter fra Sinnasnekker’n

Publisert 07. juni 2018 | Oppdatert 28. juni 2018

TVNorge har startet opptakene til neste sesong.

Til høsten er Sinnasnekker’n tilbake på skjermen, og Elfager Rolf Langeland er igjen med i teamet. Vi slo av en prat med Rolf om høydepunktene fra den populære TV-serien så langt.

Givende å utgjøre en forskjell

– Man har et vanvittig tidspress når man jobber med disse prosjektene. Likevel får vi det til, så det er på en måte et høydepunkt hver gang vi er ferdige. Da ser vi at vi virkelig har gjort en forskjell for deltageren, kommenterer Langeland.

Les også: Slik er Elfags løsninger i Sinnasnekker’n

Han trekker frem to eksempler fra forrige sesong:

– Vi hadde et prosjekt i Hvittingfoss, der to venninner hadde kjøpt et hus sammen. Så fikk en av dem en kjæreste som flyttet inn, og plutselig var de tre i et slags merkelig kollektiv. Der bygde vi om slik at de fikk et ekstra bad og en egen leilighetsdel. Etterpå kunne de leve på en normal måte selv om bodde i samme hus.

Vil du få det like fint som deltagerne? KLIKK HER for å ta kontakt med en Elfag-bedrift i ditt nærmiljø.

Ingenting overlates til tilfeldighetene når Sinnasnekker'n besøker en ny deltager
Sinnasnekker'n og teamet hans jobber alltid for å gi prosjektene moderne og lekre løsninger både håndverkerne og deltagerne kan være stolte av.

Det andre eksemplet handler om hverdagen til en ung gutt:

– Da vi var i Stavanger bodde den ene sønnen i huset trangt oppe på loftet, mens resten av familien bodde to etasjer under. Da føltes veldig godt å kunne presentere et nytt, ekstra soverom i underetasjen.

«Å finne løsninger for den femåringen som kommer til å bli så glad, gjør det verdt det å jobbe til langt på natt.»

Langeland utdyper:

– Hvis jeg skal dra fram noe vi i crewet synes er ekstra stas, er det de prosjektene der barn er involvert. Å finne gode løsninger for den femåringen eller 13-åringen som kommer til å bli så glad, gjør det verdt det å jobbe til langt på natt.

Tidligere episoder av Sinnasnekker’n ser du på Dplay.

Du trenger ikke velge kjedelig, gammeldags el-materiell lenger
Dagens el-materiell kommer i mange ulike utforminger. Til høyre på bildet ser du en nedfelt stikkontakt til kjøkkenbenk, som Langeland har opplevd stor etterspørsel etter fra folk som har sett den på TV.

Mange henvendelser etter TV-opptreden

Langeland forsøker å gi prosjektene det lille ekstra når det er tid til det. Dette er gunstig både for deltagerne og egen profilering:

– Det handler om å få frem løsninger som er artige og gode, slik at de blir filmet. I fjor installerte jeg for eksempel en type stikkontakt som felles ned i kjøkkenbenken hos en av deltagerne. Den fungerer slik at den spretter opp når man trykker på den, mens den er skjult ellers. Denne kontakten ble vist på TV, og jeg fikk vanvittig med henvendelser i etterkant. Hva var det for noe? Hvor har du kjøpt den? Hva koster den?

«Jeg installerte en nedfelt stikkontakt i en kjøkkenbenk, og fikk vanvittig med henvendelser i etterkant.»

Les også: Elfag og Sinnasnekker’n er i støtet

For den nye sesongen som nå filmes ønsker Langeland å få til flere slike grep. Blant annet har han lyst til å fokuserer på følgende:

  • Trådløse ladeplater.
  • LED-striper og LED-profiler som kan bygges inn i møbler, sokler og liknende.
  • Belysning som styres med app.

Få hjelp til oppussingen – Be oss ringe deg opp

Har lært å samarbeide med TV-folk

Med tiden har Langeland lært seg å dytte TV-mannskapet i riktig retning:

– Jeg har lært meg å gi beskjed til de som filmer når vi har gjort en spesielle greie, som de må få med seg. På den måten blir det tatt opp mer råmateriale og da blir det enklere å inkludere kule løsninger i programmet.

– I tillegg er det gøy å samarbeide med noe annet enn håndverkere av og til. Jeg har fått mye igjen fra å jobbe med annerledes mennesker, og det har åpnet øynene mine mye med tanke på blant annet kreativitet.

«Å jobbe med annerledes mennesker har åpnet øynene mine.»
Med smarthusløsninger kan du styre el-anlegget hjemme fra telefonen din!
Ved å kombinere moderne LED-lysstriper med smarthusløsninger, får du lekker belysning i huset som enkelt styres fra mobilen.

Umulig uten Elfag-kjeden i ryggen

At Langeland driver en Elfag-bedrift har vært avgjørende for å medvirke i Sinnasnekker’n:

– Vi kunne aldri ha gjort dette uten hjelp fra Elfag sentralt. De dekker materiell som ikke er sponset fra leverandører, arbeidskostnader og profilering. Når det er sagt er det kjeden og kjedens medlemmer totalt sett som står igjen med det største utbyttet. For eksempel kan ikke jeg begynne å legge varmekabler nede på Sørlandet, selv om jeg har vært på TV der. Men der finnes det selvsagt andre Elfag-bedrifter som står klare, avslutter Langeland.

KLIKK HER for å finne din nærmeste Elfager.