Meny
Sinnasnekker'n på TVNorge får elektrisk hjelp av Elfag.
  • Bolig

Slik er Elfags løsninger i Sinnasnekker’n

Publisert 16. februar 2018 | Oppdatert 27. februar 2018

Ingenting er tilfeldig når det velges ut elektrisk materiell på TVNorge-programmet!

Elfag har vært med når Otto Robsahm har hjulpet norske familier ut av oppussingsfellen, godt representert av elektriker Rolf Tore Langeland. Vi har allerede snakket med ham om hvordan det har vært å jobbe med Sinnasnekker’n, og her tar vi en nærmere kikk på hvordan du kan få det like fint som deltakerne i programmet.

Se Rolf Langeland og hans montørkollega Krister Berntsen gå gjennom alt fra trådløse brytere til hvordan man legger varmefolie under parkett.

 

Fra sikringskap til interiørdetaljer

Det er mye å passe på, og det er langt fra alt du kan fikse selv. Dette gjelder spesielt når det kommer til det elektriske. Selv om du vet hvordan jobben skal gjøres, betyr det ikke at du har lov til å gjøre det. Snakk med din lokale Elfag-elektriker for hjelp og forslag til mulige løsninger.

Nytt sikringsskap og nytt el-anlegg er veldig bra for tryggheten, men det er ikke her vi finner de lekreste detaljene, de du viser frem til gjestene. Det er eksempelvis ikke lenger slik at lysbryteren må monteres akkurat der ledningene går.

Riktig belysning er avgjørende for et nytt kjøkken.
Et nytt kjøkken er fullt av elektriske godbiter, og det ser enda bedre ut med riktig belysning.
Lamper med LED-teknologi avgir lite varme, og passer perfekt inni skap.
Detaljarbeidet er alltid viktig. Lamper med LED-pærer avgir veldig lite varme, selv inni skap. Slik kan du fremheve alt fra pene vinglass til barnas pokaler.
«Ikke vær redd for å eksperimentere med lyssettingen.»

Sett stemningen med belysning

Belysning kan gjøre mer enn å lyse opp rommet. Plassert på strategiske steder og i ulike vinkler, kan belysningen gi stuen eller soverommet en helt annen karakter. Husk bare at mørke vegger og tak krever mer lys, men ikke vær redd for å eksperimentere.

Barnerommet trenger også lys. Bruk LED, så får du fint lys og sparer penger. De er også langt mindre brannfarlige.
En leselampe lager en koselig eventyrkrok på barnerommet, mens en leken og justerbar lampe lar gir en mykere belysning ettersom den er rettet oppover.
Svart lysskinne med spotter gjør seg bra i et rom med røft preg.
I et hus med en gammel og røff stil, passer det fint med maskuline detaljer som en sort lysskinne.
Bruk speil for å gi lyset ekstra effekt ved at det reflekteres til flere rom.
Bruk speil for å gi lyset ekstra effekt ved at det reflekteres til flere rom.

Både nyttig og stilfullt el-materiell

Detaljarbeidet er viktig, men ikke alle vet at det finnes et stadig større hav av valgmuligheter når det kommer til el-materiell. I dag kan du få brytere og stikkontakter i ulike farger så vel som i flere utførelser. Snakk med oss om alternativene, for vi kan hjelpe deg med å finne lysbrytere og annet som passer inn i interiøret ditt.

En innfelt stikkontakt i ELKO Plus-design sørger for at absolutt hele kjøkkenet ditt føles moderne.
En innfelt stikkontakt i ELKO Plus-design sørger for at absolutt hele kjøkkenet ditt føles moderne.
316 GLED dimmer fra ELKO Plus-serien gir rommet et moderne uttrykk.
Rom med åpent anlegg kan også friskes opp med moderne el-materiell. Her er det brukt en 316 GLED dimmer fra ELKO Plus-serien som kan legges utenpå veggen.
Clea glassovn fra Adax både varmer opp rommet og ser bra ut.
Selv den elektriske oppvarmingen kan bidra til at rommet ser bedre ut. Her er det en Clea glassovn fra Adax som setter kronen på verket. Den kan også kobles til wi-fi, slik at du alltid har kontroll via appen.
«Du får et enda mer kvalitetssikret produkt.»

Nye regler for varmepumpe

De siste årene har folk virkelig fått øynene opp for hvor mye penger det kan være å spare på å installere en varmepumpe i huset. Man er nå nødt til å ha en spesiell sertifisering for å montere varmepumpe, samt en elektriker til å koble det elektriske. Disse reglene betyr ikke noe annet for deg enn at du får et enda mer kvalitetssikret produkt når du skaffer deg en varmepumpe.

Varmepumpe senker strømutgiftene dramatisk.
Nye regler til tross, det er fortsatt mye å spare på å installere en slik.

I Sinnasnekker’n er vår Elfag-elektriker en del av et stort team med håndverkere, så han har god hjelp til å få alt til å passe sammen. Likevel har vi mye erfaring med å bistå privatpersoner i oppussingen, og det er alltid lurt å rådføre seg med fagpersoner.

Ta kontakt med din lokale elektriker i dag, men husk å sjekke ut TVNorge torsdag klokken 20.30. Eventuelt finner du også alt på Dplay.