Meny
Rolf Tore Langeland fra Elfag hjelper Sinnasnekker'n, Otto Robsahm, med det elektriske.
  • Bolig

Elfag og Sinnasnekker’n er i støtet!

Publisert 16. februar 2018 | Oppdatert 26. juni 2018

Siste del av sesong 9 begynner 18. januar, og Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS er som vanlig på plass.

TVNorge-profilen Otto Robsahm reiser landet rundt for å redde havarerte oppussingsprosjekter. Uansett om han er i Stavanger eller Ørje, stiller Elfag-elektrikeren Rolf Langeland, daglig leder i Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS, med sin fagekspertise. Han kobler alt fra varmekabler på bad til sikringsskap. Etter hans erfaring er ikke Otto spesielt hissig, snarere tvert imot.

– Sinnasnekkeren er egentlig en veldig rund og fin type. Han hilser på alle når han kommer om morgenen, og viser at han bryr seg om alle som jobber på prosjektene, kan Langeland forsikre om.

Elektrikeren fra Elfag kan også hjelpe deg med interiørtips, for vi vet hva som finnes av løsninger.
Alt fra den sorte lysskinnen i taket til den kreative kobberlampen er resultat av Elfag-elektrikerens anbefalinger.

Først og fremst et TV-program

Langeland forteller om et skyhøyt tempo fra mandag ettermiddag til langt på natt mellom torsdag og fredag. Alt skal nemlig være 100% ferdig til klokken 09.00 fredag morgen.

– Dette er først og fremst et TV-program, og som elektriker merker jeg at det klør i fingrene når vi må legge ned arbeidet mens deltagerne blir intervjuet.

Han var med i hele den niende sesongen av TV Norge-programmet. Erfaringen hans fra innspillingen er at det er trangt om både tid og plass, særlig når over 20 personer jobber oppå hverandre for å bli ferdig på drøyt tre dager.

«Langeland brenner for faget sitt. Han vil gjerne installere det nyeste og heteste på markedet.»

Savner tid til flere teknologiske nyheter

Tidsrammen per episode er så knapp, og innspillingsperioden så intens at det er grenser for hvor mye elektrikeren får vist frem av ny teknologi. Langeland brenner for faget sitt. Han vil gjerne installere det nyeste og heteste på markedet, men han vet aldri hvor mye som blir synlig etter at programmet har vært i klippen.

– Jeg skulle gjerne hatt en drøy halvtime i hver episode der jeg kunne fortelle om styringssystemer for lys for eksempel, sier den entusiastiske elektrikeren.

Elfag og Sinnasnekker'n sørger for at alle rom er utstyrt med varmekilder og belysning.
Lys og varme: Kontakt din lokale Elfag-elektriker for å få det like fint som deltagerne i Sinnasnekker’n.

Ofte nye sikringsskap og nytt elektrisk anlegg

Langeland forteller at mange av jobbene går igjen, for det blir som regel enten et kjøkken eller et bad. Ellers har han ofte byttet ut sikringsskapet og resten av anlegget, og det er for å sikre at alt er i forskriftsmessig stand før han drar til neste deltagerpar. Han har nemlig sett mange kreative løsninger i løpet av de tolv episodene.

– Det er alt fra downlights montert i isolasjonen til stikkontakter uten deksel på barnerom. Dette er livsfarlige løsninger, og det skyldes nok en blanding av mangel på kunnskap og dårlig økonomi, slår en bekymret Langeland fast.

Noen av byggeprosjektene skiller seg ut

– Det er stor variasjon i oppdragene, men noen skiller seg ut, sier Langeland. Vi gjennomførte en veldig stor jobb med en hybelleilighet i Stavanger. Det var fysisk tungt, mens andre ganger setter oppdragene spor på en helt annen måte. Noen ganger har vi reist hjem med mye viktigere ting enn arbeid å tenke på, avslutter Langeland.

Det er stor forskjell på gamle lamper og lamper som ser gamle ut. Elfag og Sinnasnekker'n viser frem moderne og trygt el-materiell
Gammel og ny stil i skjønn forening.

Hvordan var det å jobbe med Sinnasnekker’n?

– Som representant for både Elfag og faget elektriker følte jeg på presset i begynnelsen. Du vil ikke si noe som kan bli klippet til å bety det motsatte når det er snakk om installasjon, sier han i spøkefullt alvor.

Les også: Hvilke downlights og dimmere velger elektrikeren?

Skal vi tro Rolf Langeland er det beinhardt, men givende arbeid å stille opp på Sinnasnekker’n. Noen kjendisstatus har han imidlertid ikke lyst til å påberope seg.

«Gøy at kunder spør etter løsninger de har sett i programmet.»

– Nei, kanskje en slags halvkjendis på bransjetreff. Ellers har det blitt litt prat blant kundene i nærområdet, og det dukker opp spørsmål fra folk som gjerne vil ha en løsning de har sett i programmet. Det er jo gøy siden det er jeg som har anbefalt alt seerne får se av elektrisk materiell og installasjoner.

Når går Sinnasnekker’n?

Det første av de fire siste programmene har premiere torsdag 18. januar klokken 20.30, og der får du se Otto Robsahm, Rolf Langeland og resten av teamet når de hjelper et par i Fredrikstad. Hvis du trenger hjelp fra Rolf eller noen av hans elektriske kollegaer, kan du finne det du trenger hos Elfag.