Meny
Gjør badet til et rom du er stolt av
  • Belysning
  • Bolig

Gjør badet til et rom du er stolt av

Publisert 29. september 2017 | Oppdatert 13. oktober 2022

Med enkle grep får du et bad som folk virkelig legger merke til. Det starter med belysningen.

I løpet av dagen er du innom badet ditt flere ganger. Du bruker det både på morgenkvisten og rett før leggetid, eller hvis du skal pynte deg til fest og moro. Derfor er det viktig å ha et rom som er behagelig og funksjonelt, som du gleder deg til å tilbringe tid i. Det kan våre elektrikere hjelpe deg med.

Øk komforten med varmekabler

I vinterhalvåret er varmekabler gull verdt på badet. I tillegg bidrar gulvvarme til raskere tørking av tøy, eller vann etter dusjen. Et smart trekk er dessuten å koble varmekablene til en sentral styringsenhet, slik at du kan kontrollere alle varmekilder på badet fra samme sted. En slik styringsenhet kan igjen kobles til en hovedenhet for hele huset ditt, slik at du alltid har full kontroll.

«Så lenge du tilfredsstiller alle sikkerhetskrav kan elektrikeren installere selv lysekroner på badet.»

Med en styringsenhet kan du lett øke og senke varmen etter behov, og spare strøm ved å redusere temperaturen på natten eller når huset står tomt. Du kan også legge inn ukesprogrammer, og det finnes til og med systemer du kan styre eksternt fra mobilen.

 

 

«Kontroller alle lamper og lys på én gang med en moderne styringsenhet.»

Skap lyssoner på badet ditt

Ettersom badet brukes til så mye forskjellig, er det nødvendig med fleksible løsninger knyttet til belysningen. Så lenge du tilfredsstiller alle sikkerhetskrav kan du installere selv lysekroner på badet ditt, men en god løsning er ofte en kombinasjon av innfelte downlights og vegglamper rundt speil og andre viktige soner.

På denne måten har du nok lyskilder til å lyse opp hele badet. Det kan være kjekt under klesvask og storrengjøring, samtidig som du kan ha koselig stemningslys på badet ellers. Å kontrollere lysene kan dessuten gjøres lekende lett, da det finnes en masse fleksible lysstyringsenheter på markedet.

EKO designbrytere
Et lekkert bad gir deg umiddelbart hotellfølelsen. Det samme gjelder eksklusivt el-materiell - som innrammede designbryterer fra ELKO.

Slike enheter kan kontrollere alle lamper og lys på én gang, og mange lar deg legge inn spesifikke programmer som endrer og dimmer flere lyskilder med ett trykk. Husk også at mennesker trenger stadig mer lys for å se godt når de blir eldre, og at man derfor trenger belysning som kan tilpasses alle familiens medlemmer.

Din Elfag-elektriker kan hjelpe deg med moderne løsninger som dette, og plutselig har du et lekkert bad delt inn i forskjellige lyssoner. Du kan enkelt justere opp styrken over badekaret når barna trenger en vask, mens du ellers har dempet belysning som gir badet en innbydende hotellfølelse. Elektrikeren kan også hjelpe deg med plassering av lysene dine, slik at du unngår å bli blendet av speil eller andre reflekterende gjenstander.

Sikkerhet først på baderommet

Ettersom badet er et våtrom, foreligger det strengere regler for det elektriske anlegget. Rommet er delt inn i såkalte våtsoner, som dikterer hvor høyt på veggene og hvor langt unna vannkilder elektrisk materiell kan plasseres. Disse sonene har elektrikeren din full oversikt over, og han kan også hjelpe deg med å legge opp egne kurser for vaskemaskin og tørketrommel.

Trenger du hjelp til å pusse opp baderomsbelysningen? Ta kontakt med din Elfag-elektriker, og få spikret planene for badet i dag.