Finn elektriker

Trenger du hjelp?

Meny
Elfag logo

Smart varmestyring

Med smarthusløsninger styrer du varmen i boligen via smarttelefonen, slik at du kan skru opp temperaturen i stuen mens du fortsatt sitter i bussetet på vei hjem fra jobb.

Enkelt forklart

Moderne teknologi lar deg koble det meste til internett, og det samme gjelder varmekilder som eksempelvis varmekabler og panelovner. Dermed kan du justere temperaturen uten å være fysisk til stede. Dette kaller vi smart varmestyring.

Full kontroll på varmen

Hvis du går til anskaffelse av en smarthus-løsning trenger du aldri å fryse hjemme. Du kan nemlig styre varmen i boligen din direkte fra mobilen. Du kan sette en felles temperatur for hele huset, eller stille inn gradene individuelt for ulike rom.

Senk strømutgiftene

En av de store fordelene med dette er at strømregningen kan reduseres, ettersom en stor andel av strømforbruket i Norge går til nettopp oppvarming. Ved å senke temperaturen i ubrukte rom, og i hele huset når ingen er hjemme, kan du spare penger.

Sett huset i feriemodus

Med ukeprogram unngår du at temperaturen senkes når du heller vil ha det varmt og godt, men det har også en annen praktisk funksjon. Når du stikker på ferie, kan du nemlig sette huset i feriemodus, og dermed bruker du ikke strøm på unødvendig oppvarming.

Ta kontakt med din nærmeste Elfag-elektriker for å finne ut hvordan huset ditt kan bli smart!