Meny
Smart lysstyring ikon

Smart lysstyring

Publisert 24. august 2017 | Oppdatert 06. oktober 2022

Det er slutt på den tiden da man fomlet etter lysbryteren i mørket, for nå kan du styre alt fra telefonen din.

Enkelt forklart

Man kan gjøre utrolig mye med lys og lysstyring. I et smarthus kan du styre flere lyskilder på samme tid, slik at lyset i rommet enkelt tilpasses forskjellige bruksområder.

Smarthus gir deg full kontroll

Blant de fremste fordelene med et smarthus, finner vi muligheten til å styre alt av lys fra enten smarttelefonen eller en trådløs fjernkontroll. Dette betyr at du har full kontroll over huset til enhver tid. Med ett knappetrykk kan du gå fra arbeidslys til stemningslys på kjøkkenet, og dermed trekke opp et tydelig skille mellom matlaging og kos. Du kan sette opp lysscenarioer for ulike behov, kombinere styringen med en sensor, velge automatisk nattsenking, eller programmere lysene slik det passer deg og dine.

Lys slik du vil ha det

Det er opp til deg hvordan lyset i boligen skal oppføre seg. For eksempel kan du programmere lysene på soverommet til å vekke deg ved å gradvis øke lysstyrken. Å stå opp til sin egen, private soloppgang er akkurat så deilig som det høres ut som. Styringen kan også kombineres med sensorer som skrur lysene av og på, avhengig av om noen er til stede.

Trådløse lysbrytere

Ikke alle situasjoner egner seg for smarttelefoner, og da kan det være praktisk med en trådløs lysbryter, eller trådløs veggsender som det heter på fagspråket. Denne snakker med eksempelvis en dimmer eller annen mottaker, og lar deg skru av og på lyset uten å trekke nye ledninger.

Trådløs fjernkontroll

Med statuslys, 1 kanal
El.nr. 45 092 56
+ Minidimmer
for lys-demping
El.nr. 45 092 91
eller
+ Minibryter
med av/på-funksjon
El.nr. 45 092 84

Trådløs veggsender

El.nr. 45 092 13
+ Dimmer
for veggboks
El.nr. 45 005 06
eller
+ Bryter
av/på for veggboks
El.nr. 45 005 07