Ikon finn elektriker Finn elektriker

Vi hjelper deg!

Meny
Elfag logo
  • Oppvarming

Gulvvarme gir effektiv oppvarming av boligen

De fleste har det under flisene på badet. Noen har det også i entréen, men hvorfor stoppe der?

Les videre
Next icon

Ordet varmekabler er ofte forbundet med badet. Det er i våtrom varmekabler er mest utbredt, ettersom kablene bidrar til å holde rommet varmt og tørt. Samtidig kan gulvvarme fint installeres andre steder i huset også, ja faktisk i alle rom om du vil.

Gulvvarme over hele huset

I gangen og på kjøkkenet gir gulvvarme de samme fordelene med tanke på tørking av vannsøl fra sko eller matlaging. I tillegg bidrar gulvvarmen i komforten hjemme og dette gjelder også i øvrige rom i huset.

Oppsummert

Varm luft stiger, så hvorfor ikke begynne oppvarmingen nederst med varme i gulvet? I dag får du løsninger som er tilpasset alle av boligens ulike rom.

«Du kan faktisk senke temperaturen i rommet uten å ofre komforten.»

Det er utrolig deilig å ha varme gulv både i stuen, på soverommet og i kjellerstuen. Man kan gå barbent og la føttene få puste, og har du småbarn kan du trygt plassere poden hvor som helst uten å pakke ham inn i lag på lag med klær. Og best av alt, gulvvarme er en meget fornuftig måte å varme opp boligen din på.

Effektiv oppvarming

Det er normalt å se på varmekabler som en dyr løsning, ettersom det kan være omfattende å installere kablene enkelte steder. Dette beløpet sparer du imidlertid inn hvis du tenker langsiktig. På samme måte som en varmepumpe sparer inn installasjonskostnadene gjennom effektiviteten som varmekilde, oppnår du tilsvarende effekt med gulvvarme. Med varme i gulvet kan du nemlig skru av eller redusere bruken av panelovnene dine. I stedet får du en jevn og stabil oppvarming av hele rommet, og med gulvvarme installert kan du faktisk senke temperaturen i rommet uten å ofre komforten. Årsaken er at varmen stiger opp nedenfra og hever temperaturen i sonene av rommet du faktisk oppholder deg i.

En annen fordel er at gulvvarme reduserer fuktighet overalt hvor det er installert. Fuktighet er en av de største synderne når det gjelder dårlig inneklima, og dermed får du også en helsegevinst av å legge gulvvarme i boligen din.

«Dette gir mulighet for å installere gulvvarme i tregulv.»

Kan legges under flere typer gulv

Det finnes mange forskjellige typer gulvvarme. Den mest vanlige varianten er varmekabler som må støpes inn for å gi en jevn varme, men dette er på ingen måte den eneste løsningen. I våtrom er støpning og vanntett membran et krav, men ellers i huset finnes det gode alternativer. Eksempelvis kan man legge kablene i varmebestandige plater, eller nye produkter som varmefolie. Dette gir mulighet for å installere gulvvarme i tregulv, og dermed kan man opprettholde en klassisk stil med parkett eller laminat i stuen.

Med moderne gulvvarme er det altså ikke noe krav om å ha fliser i alle husets rom. Ta kontakt med din lokale Elfag-elektriker, så skal vi bistå med løsninger som passer akkurat din bolig, dine behov og dine ønsker. Du kommer garantert ikke til å angre når kulda setter inn.