Meny
Elektriske varmekilder har flest fordeler
  • Oppvarming

Elektriske varmekilder har flest fordeler

Publisert 29. september 2017 | Oppdatert 13. oktober 2022

Å fyre i peisen hele vinteren blir fort tungvint, og ikke er det godt for miljøet heller. Med elektriske varmekilder sparer du både penger og miljø for unødvendig påkjenning.

Panelovner gir rask varme

Panelovner er det klassiske alternativet, og det er ikke uten grunn. Panelovnen er nemlig regnet som den raskeste energikilden. Slike ovner varmer opp huset hurtig og effektivt, og de aller fleste leveres med termostater som skrur av varmen ved angitt temperatur.

De kan også kobles opp mot smarthusløsninger, slik at du eksempelvis kan senke temperaturen i hele huset på natten og mens du er på jobben. I dag har vi også panelovner i andre materialer og utforminger enn den typiske, hvite typen, slik at det er enklere å matche ovnene til interiør og stil.

«En gjennomsnittlig husstand reduserer forbruket med opptil 60% med en varmepumpe.»

Langsiktig løsning med varmepumpe

Kostnadene ved kjøp og montering av en varmepumpe sparer du inn på vesentlig kortere tid enn pumpens levetid. Derfor er en varmepumpe en god langtidsinvestering. Varmepumper har meget god effekt, samtidig som strømforbruket er lavt. Faktisk kan en gjennomsnittlig husstand redusere forbruket med opptil 60 prosent. Ettersom mesteparten av strømforbruket i Norge går til nettopp oppvarming betyr dette kraftig reduserte regninger. På sommeren kan du dessuten bruke pumpen reversert som et aircondition-anlegg.

Elektriske varmekilder har flest fordeler
Varmepumpen har blitt en favoritt takket være flere bruksområder og besparelser på fyring.

Varmekabler i gulvet gir jevn varme

Varmekabler er en annet effektiv variant. De egner seg godt til rom du ønsker å holde tørre, som badet, vaskerommet, gangen og kjøkkenet. Samtidig er det komfortabelt med gulvvarme i for eksempel stua og soverom. I våtrom er støpning og vanntett membran et krav for varmekabler, men ellers i huset finnes det mindre omfattende varianter. Eksempelvis kan du legge kablene i varmebestandige plater eller varmefolie, og på denne måten kan man til og med ha varmekabler i tregulv.

Ettersom kablene fordeler varmen over hele gulvet, og varm luft stiger, gir varmekabler god effekt i hele rommet.

Varme føtter på et gulv.
Hva er vel bedre enn gulvvarme for å få luksusfølelsen? Våre elektrikere hjelper deg gjerne med å installere de riktige styringssystemene.
«En elektrisk terrassevarmer sørger for at deilig varme alltid er tilgjengelig utendørs.»

Hva med terrassevarmere?

Den norske sommeren er kort, men ikke så kort at én propantank holder hele sesongen. Velg derfor bort terrassevarmeren som går på brensel, og få heller elektrikeren til å montere en elektrisk modell. Da har du alltid deilig varme tilgjengelig også utendørs, slik at sommeren kan vare helt til september.

Din Elfag-elektriker hjelper deg med alt du trenger innen elektrisk oppvarming. Husk at alle våre elektrikere har femårsgaranti, både på produkt og jobben som blir utført. Ekstra trygghet, både for deg og oss!