Ikon finn elektriker Finn elektriker

Vi hjelper deg!

Meny
Elfag logo
  • Oppvarming

Elektriske varmekilder har flest fordeler

Å fyre i peisen hele vinteren blir fort tungvint, og ikke er det godt for miljøet heller. Sjekk ut de ulike elektriske varmekildene du kan velge blant.

Les videre
Next icon

Det er mange grunner til å velge elektriske varmekilder. De er raske og effektive, lette å regulere og krever minimalt med vedlikehold. Fyrer du i peisen bør du ikke gå fra boligen før ilden har slukket. Bruker du panelovner kan du dra når som helst. La oss ta en titt på de ulike elektriske varmekildene vi kan velge blant.

Panelovner

Panelovner er det klassiske alternativet, og det er ikke uten grunn. Panelovnen er regnet som den raskeste energikilden. Slike ovner varmer opp huset hurtig og effektivt, og de aller fleste leveres med termostater som skrur av varmen ved angitt temperatur. De kan også kobles mot smarthus-løsninger, slik at du eksempelvis kan senke temperaturen i hele huset på natten og mens du er på jobben. I dag har vi også panelovner i andre materialer og utforminger enn den typiske, hvite typen, slik at det er enklere å matche ovnene til interiør og stil.

Smart oppvarming

De fleste elektriske varmekilder kan kobles opp mot sentrale styringssystemer, så har du alltid full kontroll på temperaturen.

«En gjennomsnittlig husstand reduserer forbruket med opptil 60% med en varmepumpe.»

Varmepumpe

Kostnadene ved kjøp og montering av en varmepumpe sparer du inn på vesentlig kortere tid enn pumpens levetid. Derfor er en varmepumpe en god langtidsinvestering. Varmepumper har meget god effekt samtidig som strømforbruket er lavt. Faktisk kan en gjennomsnittlig husstand redusere forbruket med opptil 60%. Ettersom mesteparten av strømforbruket i Norge går til nettopp oppvarming betyr dette kraftig reduserte regninger. På sommeren kan du dessuten bruke pumpen reversert som et aircondition-anlegg.

Elektriske varmekilder har flest fordeler

Varmepumpen har blitt en favoritt takket være flere bruksområder og besparelser på fyring.

Varmekabler

Varmekabler er en annet effektiv variant. De egner seg godt til rom du ønsker å holde tørre, som badet, vaskerommet, gangen og kjøkkenet. Samtidig er det mulig å ha varmekabler i gulvet også i andre rom. I våtrom er støpning og vanntett membran et krav for varmekabler, men ellers i huset finnes det mindre omfattende varianter. Eksempelvis kan man legge kablene i varmebestandige plater eller varmefolie, og på denne måten kan man til og med ha varmekabler i tregulv. Ettersom kablene fordeler varmen over hele gulvet, og varm luft stiger, gir varmekabler god effekt i hele rommet.

«En elektrisk terrassevarmer sørger for at deilig varme alltid er tilgjengelig utendørs.»

Portable ovner

Hvis du har et midlertidig behov for varme finnes det flere elektriske alternativer, eksempelvis vifteovner og elektriske oljeovner. Slike ovner er plasseringsvennlige og lette å håndtere, og passer perfekt hvis behovet for varme er forbigående.

Terrassevarmere

Den norske sommeren er kort, men ikke så kort at én propantank holder hele sesongen. Velg derfor bort terrassevarmeren som går på brensel, og monter heller en elektrisk modell. Da har du alltid deilig varme tilgjengelig også utendørs, slik at sommeren kan vare til langt uti september.