Meny

Firlingene (Stavanger)

Publisert 18. november 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

Når fem personer skal fordeles på to soverom, da er det på tide å ringe Sinnasnekker’n!

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon
Sinnasnekker'n 2018 - epsiode 10 - deltagerne

Foto: Andreas Kalvig Anderson

I 2009 ble Silje Omgård mor til firlinger. Fire småbarn er mye jobb, og det hjalp lite at familien var bosatt i et rekkehus av den nokså lille sorten. Her var det bare to soverom å fordele menneskene på, og begrenset plass til oppbevaring.

Før Sinnasnekker’n Otto Robsahm kom på besøk med verktøy, fagfolk og materialer, hadde Silje en drøm om å gi jentene hennes sine egne rom til tiårsdagen. Med hjelp fra team Otto ble drømmen realitet.

Les også: Eventyrlig oppussing – En høst med uforglemmelige hytteturer

Sinnasnekker'n 2018 - epsiode 10 - kjøkkenet

Foto: Andreas Kalvig Anderson

I tillegg til soverommene fikk Silje og barna et flunkende nytt kjøkken. Den overmøblerte og rotete enden av spisestuen ble erstattet av en moderne benkeløsning komplett med nye hvitevarer og effektiv belysning.

Det ble lagt opp nye kurser fra sikringsskapet i kjelleren til alle hvitevarene, og for detaljer som brytere, kontakter og spotter falt valget på sort farge. På denne måten matchet alt med de lekre kjøkkenfrontene og de sorte stolene.

Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.

Sinnasnekker'n 2018 - epsiode 10 - kjøkkenet 2

Foto: Andreas Kalvig Anderson

Kjøkkenbenken lyses opp av innfelte spotter. I kombinasjon med taklyset, en skinne med Zoom-spotter fra SG Armaturen, gir dette gode arbeidsforhold for matlagingen.

Ellers ble selvsagt komfyrvakt montert over platetoppen (dette er påbudt for alle nye installasjoner), og valget falt på en trådløs modell fra CTM Lyng. I enden av benken ble det montert en praktisk hjørnestikkontakt, ved siden av en artig, «snurrestikk» med USB nedfelt i benkeplaten.

Den fungerer slik at stikkontaktene skjules når de ikke er i bruk, og dermed utnyttes benkeplassen maksimalt.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (h) og hans faste elektriker Rolf Langeland (v).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

Sinnasnekker'n 2018 - epsiode 10 - det grønne rommmet

Foto: Andreas Kalvig Anderson

Rekkehuset til Silje fikk altså mange flere soverom i løpet av uken, og nytt el-anlegg ble installert på alle sammen. Dette rommet har en hvit spotskinne med LED-pærer i taket, ved siden av leselampen ved sengen.

Sistnevnte er utstyrt med USB-uttak, for praktisk og trygg lading av eksempelvis mobiltelefon.

Les også: Slik er Elfags løsninger i Sinnasnekker’n

Sinnasnekker'n 2018 - epsiode 10 - det gule rommet

Foto: Andreas Kalvig Anderson

Siden huset hadde så begrenset med plass, samtidig som mange nye rom skulle lages, måtte man være kreativ. De ulike rommene fikk ganske forskjellig utforming, for å utnytte alle kvadratmeter på best mulig måte.

I dette rommet er det høyt under taket. Derfor ble det montert opp en stilig og nokså stor nedhengt taklampe i stil med interiøret. For full kontroll på lyset ble den koblet opp mot LED-pære og dimmer fra ELKO.

Kunne din bolig også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Sinnasnekker'n 2018 - epsiode 10 - det rosa rommet

Foto: Andreas Kalvig Anderson

Som man kan se utfra bildene fikk hvert av de nye soverommene sitt eget fargetema. På denne måten fikk de fire jentene som hadde delt det meste i så mange år et rom som virkelig er bare deres.

Med så mye variasjon fikk interiøravdelingen til programmet plenty å gjøre, og selv om alle rommene er forskjellige passer de godt sammen i en helhet. Det er derfor det er så bra å få besøk av Sinnasnekker’n. Man får virkelig full pakke!

Send forespørsel