Meny

Slåstad (Sør-Odal)

Publisert 09. desember 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

Det kan være fort gjort å ta seg vann over hode når man skal pusse opp et helt hus. I sesongens siste episode ble Sinnasnekker’n tilkalt i grevens tid.

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon
I sesongens siste episode besøkte Sinnasnekker'n Slåstad

Foto: Helene Kjærgaard

Hans Olav bestemte seg for å kjøpe bestemors hus i Slåstad helt sør i Hedmark, vel vitende om at det ville kreve mye arbeid. Det startet veldig bra. Han byttet ut den gamle kledningen på huset, og satte i gang med det innvendige.

Etter å ha startet oppussingen av første etasje, begynte arbeidslysten å melde sitt fravær. Resultatet var at første etasje ikke ble ferdig, og det ble mange midlertidige løsninger. I andre etasje skulle begge barna ha soverom, men arbeidet stoppet mens alt var åpent til reisverket. Samboer Isabell slapp ikke til med sin hjelp, men det gjorde Sinnasnekker’n Otto Robsahm.

God stuebelysning etter besøk av Sinnasnekker'n

Foto: Helene Kjærgaard

Som nevnt var hele andre etasje uinnredet, så her startet teamet med blanke ark. Elfag-elektriker Rolf Langeland, som er fast inventar når Sinnasnekker’n blir tilkalt, felte inn en TV i trapperekkverket, og brukte LED-strips til bakbelysning.

Det er mange fordeler ved å ha med en elektriker i planleggingen, fordi de ser løsninger der andre stopper opp. Over trappen ble det hengt tre glasskuler, som til sammen utgjør en lampe. Ellers er rommet opplyst med kostnadseffektiv LED-belysning.

Les også: Slik er Elfags løsninger i Sinnasnekker’n

Gi suta et spennende preg med unike lamper

Foto: Helene Kjærgaard

Resten av loftstuen ble også belyst med LED-downlights, og det ble lagt vekt på at man skal kunne slappe av og hygge seg i dette rommet.

Ved sofaen ble det satt inn to tøffe stålamper, som kan vikariere for lysene i taket når familien vil ta det helt med ro. Elektrikeren valgte å legge opp all strøm i hele etasjen på nytt.

Vil du også få det fint, men uten å være på TV? SEND Send oss en forespørsel

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (v) og hans faste elektriker Rolf Langeland (h).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

En varmepumpe gir effektiv og rimelig oppvarming

Foto: Helene Kjærgaard

Lampen over trappen bruker store, dekorative pærer, og det ble koblet til en ELKO-dimmer med trådløs endevenderfunksjon. Dette innebærer at man kan styre lyset fra både første og andre etasje, og man risikerer aldri å måtte gå ned eller opp en mørk trapp. Dessuten ble trapperommet hyggelig i begge etasjene.

Plassering av varmepumpe er viktig, og denne ble strategisk plassert i toppen av trappen. Varmebehovet er størst i andre etasje, og en varmepumpe bidrar til sirkulasjon i inneluften i hele huset.

Nytt barnerom etter besøk av Sinnasnekker'n

Foto: Helene Kjærgaard

Det var viktig å få på plass en hyggelig loftstue, men aller viktigst var soverom til barna. Her gjorde teamet en god jobb med å finne praktiske og funksjonelle løsninger, slik at barna har rom de enkelt kan oppdatere etter hvert som de blir eldre.

Her var det en liten utfordring med skråtak, men dette ble løst med justerbare LED-downlights. Med en slik løsning kan man styre lyset dit man ønsker, og det blir enkelt å belyse hele rommet.

Trenger el-anlegget i boligen din en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Interiøret har ye å si for inntrykket, også på barnerommet.

Foto: Helene Kjærgaard

Som vanlig når Sinnasnekker’n er på besøk, skal resultatet være strøkent. Det betyr god planlegging, og at man tenker på helheten. Derfor ble det brukt moderne el-materiell fra ELKO Bright-serien i hele etasjen.

Denne serien finnes i flere farger, men for alle dimmere, stikkontakter og USB-uttak valgte vi polarhvit for helhetens skyld. Inne på soverommene var det et ønske om et litt tøffere uttrykk, og derfor falt valget på sorte downlights – også disse fra ELKO Plus-serien.

Se bilder fra alle av høstens episoder på vår samleside

Send forespørsel