Meny
Solcellepanel
  • Bolig
  • Teknologi

Produser din egen strøm med solcellepanel

Publisert 30. april 2018 | Oppdatert 13. oktober 2022

Det norske klimaet er faktisk ideelt for den voksende teknologien.

Pr desember 2017 produserte mellom 600-800 privatpersoner i Norge strøm til primærbolig ved hjelp av solcellepaneler.

Avansert form for strømsparing

Elfag har valg å satse på solceller, og har derfor blitt totalleverandør. Våre elektrikere har både paneler og sertifiserte installatører, slik at du trygt kan kontakte din lokale elektriker for hjelp. Stadig flere nordmenn får øynene opp for gratis, miljøvennlig energi. Tallene viser nemlig at man kan bytte ut mellom 20-25% av strømmen man kjøper med den man produserer selv. Dette kan bety store besparelser for norskehusholdninger.

Slik ser taket ditt ut etter at Elfags elektrikere er ferdige.

Raskere i pluss med ny teknologi

Tidligere har man vært nødt til å se langt inn i horisonten før en investering i solcellepaneler har lønnet seg. Takket være mer effektiv installasjon av rimeligere og bedre paneler blir nedbetalingstiden stadig kortere. Med den varslede økningen i nettleien og dyrere strømpriser vil den egenproduserte strømmen din bli enda mer verdt. Såkalte plusskunder kan som kjent selge overskuddsstrøm til kraftleverandøren.

«Norske solforhold sammenlignes med sentrale områder i Tyskland.»

Nordiske forhold er bedre enn antatt

Sintef har testet solcellenes effekt under nordiske forhold, og det viser seg at kulden vår har en positiv innvirkning. Reflekterende snø er også med på å øke effekten. Husk å fjerne snø og uklar is, men aldri bruk skrape. Lunkent vann er best, og du trenger ikke å fjerne den klare isen som blir liggende igjen.

Man skulle tro at vår geografiske plassering ville ha stått i veien for solinnstråling, men slik er det ikke. Solforholdene på sør- og østlandet er naturligvis spesielt godt egnet, og sammenlignes med Tyskland.

Kulde er ikke noe problem for solcellepanel.
Takket være snøen finner mer av sollyset veien til solcellepanelet.

Motta støtte for å være klimavennlig

Elfags elektrikere opplever økende pågang fra kunder som ønsker å installere solcellepanel. I tillegg til at det er miljøvennlig og økonomisk fornuftig, kan man også søke om støtte fra Enova. De gir nemlig opptil 28 750 kroner til husstander som produserer sin egen strøm. Denne støtten kan dessuten kombineres med andre støtteordninger, som varmestyringssystem og gjenvinning av gråvann.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud. Våre Elfag-elektrikere kan svare deg på det du måtte lure på i forbindelse med installering av solcellepanel.