Meny

De islandske (Skiptvet)

Publisert 02. september 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

I sesongens første program besøkte Sinnasnekker’n et par fra Island, som har bosatt seg i Skiptvet kommune i Østfold. De fikk blant annet et nytt bad og et herlig uteområde med boblebad!

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon

Foto: Helene Kjærgaard

Island ble rammet hardt av finanskrisen for noen år siden, og nedgangstidene gjorde det vanskelig å drive entreprenørselskaper. Rūnar og Aðalbjörg valgte å flytte til Norge, og i flere år pendlet Rūnar for å forsøke å redde stompene i Island.

Til slutt måtte han imidlertid innse at selskapet gikk konkurs. Nå jobber han derfor som rørlegger i Oslo.

Du ikke på TV for å få det fint. Vi hjelper deg gjerne. Send oss en forespørsel

Foto: Helene Kjærgaard

Uteplass med boblebad!

Etter en periode på flere år hvor strikken hadde blitt strukket i lengste laget, slet paret både med motivasjonen og midlene de trengte for å jobbe med huset sitt. Andre etasje var preget av en rekke halvferdige løsninger, og i tillegg manglet Rūnar og Aðalbjörg sin egen innkjørsel til tomten.

For å få en slutt på kjøring over gårdsplassen til naboen, ble en omfattende ombygging av uteområdet en del av prosjektet i sesongstarten av Sinnasnekker’n i 2018. Resultatet taler for seg selv.

Foto: Helene Kjærgaard

Sammen med sin trofaste armé av dyktige håndverkere gikk Otto Robsahm på oppgaven. Det ble designet og bygget et nytt uteområde myntet på avslapning og familiehygge, komplett med et rålekkert, utendørs boblebad!

I tillegg ble det lagt strøm over loftet til sikringsskapet og montert servicebryter. Som kronen på verket ble det dessuten installert opp lysslynger oppunder terrassen, som skaper et varmt og hyggelig lys på kveldstid.

Kunne ditt uteområde også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Foto: Helene Kjærgaard

Fire barn og ingen fungerende bad!

Rūnar og Aðalbjörg har fire barn. Likevel manglet de et fungerende bad før Otto kom på besøk. I stedet hadde de satt opp en midlertidig dusj i kjelleren, og et toalett i det halvferdige badet i andre etasje.

Dette holdt naturligvis ikke mål. Badet måtte gjøres ferdig, og en skikkelig dusj måtte inn. Som sagt så gjort, og i tillegg ble det installert en lysslynge for å skape god stemning. Sammen med ettermontering av downlights i taket sørget dette for et bad som både er funksjonelt og koselig.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (v) og hans faste elektriker Rolf Langeland (h).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

Foto: Helene Kjærgaard

God baderomsbelysning

Det er viktig med skikkelig belysning på badet. Speilet som ble montert på det flunkende nye badet til Rūnar, Aðalbjörg og barna har integrert stikkontakt og stilig LED-backlight som kan dimmes til ønsket styrke.

LED-pærer bruker lite strøm og utvikler lite varme, samtidig som lyseffekten er god. LED egner seg derfor godt både på badet og i andre rom. Valget falt også på en dobbel servant, slik at flere av beboerne i det folkerike huset kan ta morgenstellet samtidig når det er behov for det.

Foto: Helene Kjærgaard

Vi kan hjelpe deg når badet skal pusses opp. Kontakt oss her

I kalde Norge er varme i gulvet obligatorisk på badet. Hos Rūnar og Aðalbjörg ble det installert en Super TR-termostat fra ELKO, for å gi familien full kontroll på varmekablene. På tross av sitt moderne, digitale display passer termostaten godt sammen med bryterne i klassisk stil og farge, som ble valgt for å match interiøret ellers i huset.

Noen ganger er det på sin plass med moderne og alternative materialvalg på el-materiell. Andre ganger går man for det tradisjonelle.

Send forespørsel