Meny

Privat bolig

En stadig økende andel av bilparken i Norge er elektrisk, og behovet for private ladestasjoner er økende. Nå har det blitt enklere enn noen gang å lade elbilen hjemme!

Bestill
Next icon
bil lader ved vannet

Vegglader har mange fordeler

Skal du lade hjemme er det svært fordelaktig å gjøre det med en dedikert vegglader. Hvis du benytter vanlig stikkontakt til fast lading hjemme, kreves det uansett en egen kurs sikret med jordfeilbryter type B. Det er dessuten ikke tillatt med mer enn 10 A sikring, noe som betyr at ladeeffekten maksimalt blir 2,2 kW og ladetiden lang.

Norsk Elektronisk Komité (NEK) anbefaler ikke bruk av vanlige stikkontakter, selv om man har korrekt vern installert. Grunnen til dette er at vanlige stikkontakter ikke er beregnet for langvarig belastning over 10 A. Det vil kunne oppstå problemer med mekanisk slitasje, varmegang og i verste tilfelle brann. Vær og vind vil dessuten kunne ha negativ innvirkning.

EO lader fra micro matic i veggen med bil i bakgrunnen

Smart styring 

I Elfag anbefaler vi å gå for laderne fra Charge Amps eller Micro Matic. Disse elbilladerne fra har smart-funksjoner som kan være veldig nyttige. For eksempel kan du fjernstyre ladestasjonen og lade når strømmen er billigst, sjekke lading i realtid, gi andre tilgang til laderen samt få full oversikt over din ladehistorikk. Alt sammen betjenes via din profil i en tilhørende app, så lenge ladestasjonen er koblet opp til trådløst nett.

Ulike ladere til ulik bruk

Fra Charge Amps og Micro Matic kommer ladere med uttak for type 1 og type 2, i flere modeller. Det finnes ladekabler som kan festes direkte i et vegguttak, ladekabler til offentlige ladestasjoner og egne ladebokser til privat bruk. Micro Matic tilbyr ladeboksene EO Basic og EO Mini. Charge Amps tilbyr den single veggboksen Halo og den doble veggboksen AURA som kan lade to elbiler samtidig med like stor effekt – perfekt for kontorbygg, parkeringsplasser og husholdninger med to elbiler.

Send forespørsel