Meny
vann og rorbuer, nusfjord i lofoten
  • Belysning

Tenk nytt med retro stikkontakter

Publisert 23. juni 2020 |

Lei av standardiserte elektriske installasjoner? Nå kan du gjøre som rorbuene i Nusfjord – velge påveggsmonterte brytere og stikkontakter som gir en nostalgisk, men moderne følelse.  

Det er ikke alltid like lett å finne elektriske løsninger som er praktiske og gode, samtidig som de tar seg godt ut hjemme. Mange vil derfor gjøre det så anonymt som mulig, men det finnes stilige alternativer

Vi har vært med Gabriel i Ramberg Elektro AS på jobb til Nusfjord i Lofoten. Han har hatt ansvar for de elektriske løsningene under rehabiliteringen og gjenoppbyggingen av flere naust og rorbuer i Norges eldste og mest bevarte fiskevær.

Rorbu i Nusfjord
MYE HISTORIE: Avbildet er en av rorbuene som har fått retro-stil på stikk og brytere.

Ville beholde de gode historiene

Gabriel har bruktproduktene i Renova-serien fra Schneider for å beholde de gode historiene i rorbuene.

­– Kunden ønsket seg først og fremst et velfungerende anlegg, men i tillegg ønsket de seg et retro design med et ønske om at det gamle ikke skulle forsvinne. Derfor valgte vi å bruke Renova, som er et moderne produkt med utseendet til eldre stikkontakter og brytere, sier Gabriel.

– Vi var obs på at vi ikke ville modernisere rorbuene for mye, for da risikerte vi å miste mange hundre år med historie som ligger bak dem. Renova tillot oss å velge å vrake mellom retro og klassiske løsninger som gir en følelse av nostalgi, samtidig som det ser nytt ut, sier han.

gabriel i ramberg elektro
NYTER UTSIKTEN: Gabriel i Ramberg Elektro nyter hverdagen som elektriker i Nusfjord.
Renova stikkontakter på baderom
RETRO: Moderne, men likevel en følelse av nostalgi på baderommet.

En «vintage» look

Det klassiske, retro utseendet til Renova Påvegg passer perfekt for deg som liker en vintage look. Serien dekker de mest populære funksjonene – brytere, stikkontakter og doble stikkontakter – som er tilgjengelig i sort og hvitt, i blandet glans og matt utførelse.

– Renova-serien har alt fra stikkontakter til termostater. Det er et godt valg hvis du ønsker en retro stil på anlegget ditt, og alt utstyret kan installeres enten du har et eldre og åpent anlegg, eller et nyere anlegg som er skjult. Renova har alt for enhver smak og behov, smiler Gabriel.

Renova-anlegg på soverom – brytere og stikkontakter
NOSTALGISK: Både soverom og baderom i rorbuene har fått Renova stikkontakter og lysbrytere.

Lyst på en retro look du også?