Meny

Basseng i hagen (Ramnes)

Publisert 14. oktober 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

Når oppussingen må vike til fordel for et oppvarmet, utendørs badebasseng, da trenger man virkelig et besøk av Sinnasnekker’n!

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon
møt deltagerne i epsiode seks av sinnasnekker'n 2018

Foto: Helene Kjærgaard

I sjette episode møtte Sinnasnekkere’n en stor familie på Ramnes. Mamma Silje Katreena Couling-Aas og pappa Håkon Couling-Aas deler hus med tre barn, og i tillegg har de fem hunder, tre katter, tre hester og en kanin.

Familiegården Håkon overtok i 2007 hadde altså mange beboere, og situasjonen ble ikke bedre av alle byggematerialer som står stablet opp på det meste av ledig gulvplass. Sånn går det når familien mister piffen midt i en enorm oppussingsjobb.

Ingenting overlates til tilfeldighetene når sinnasnekker'n pusser opp kjøkken

Foto: Helene Kjærgaard

Da Silje oppdaget hvordan all oppussingen gikk inn på familien fikk hun dårlig samvittighet. Hun bestemte seg for å gi dem et pusterom og kjøpte et digert utendørs badebasseng med tak over, som er oppvarmet året rundt.

En fin gave, men også en dyr gave. Strømregningen gikk naturlig nok til himmels, og videre oppussing stoppet fullstendig opp. Silje og Håkon trengte hjelp fra Otto Robsahm og teamet hans. De trengte Sinnasnekker’n!

Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.

Sokkelbelysning gir kjøkkenet ditt et elegant særpreg

Foto: Helene Kjærgaard

Paret fikk i oppgave å rive det gamle kjøkkenet, for å gjøre plass til noe topp moderne. Ved siden av ny innredning ble det lagt varmekabler i gulv og downlights i taket. Familien fikk også flunkende nye hvitevarer.

Legg spesielt merke til belysningen under overskapene og i sokkelen. Begge steder ble det montert LED-profiler som gir en eksklusiv effekt. Ved hjelp av dimmer kan dessuten lysstyrken reduseres, og dempet fungerer sokkellyset utmerket som nattlys.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (h) og hans faste elektriker Rolf Langeland (v).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

moderne LED-pærer gir deg alle typer lys

Foto: Helene Kjærgaard

Ved siden av å rive kjøkkenet ble Silje og Håkon satt til å male vegger og tak, bygge garderobe og ikke minst rydde første etasje. På denne måten ble det mulig å sette istand en helt ny spisestue i tilknytning til kjøkkenet, komplett med en effektiv varmepumpe.

Både på kjøkkenet og i spisestuen ble det montert flotte pendler og lysekroner med strømgjerrige LED-pærer, som ble koblet opp mot dimmere fra ELKO Plus-serien. Disse dimmerne sikrer flimmerfri justering av lyset helt fra 100 til 0 prosent.

innfelte brytere kan også monteres i foringer

Foto: Helene Kjærgaard

Familiegården til Håkon og Silje har mange solide tømmervegger, som fjernet muligheten for et fullstendig skjult el-anlegg. Løsningen ble å legge termostater, dimmere og andre brytere innfelt i foringen rundt dører, slik at man får den samme effekten uten å gå til angrep på de flotte veggene.

Kunne din bolig også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

hjørnestikkontakter er både praktisk og pent på kjøkkenet

Foto: Helene Kjærgaard

I hjørnet av kjøkkenbenken ble det installert en dobbel hjørnestikkontakt. Slike kontakter er veldig praktiske, da de er enkle å komme til når du skal plugge inn småapparater som kaffetraktere eller kjøkkenmaskiner.

Samtidig lar de seg lett skjule bak for eksempel en potteplante, og du slipper løse ledninger som henger fra kontakter montert på veggen eller oppunder skapene. Med hjørnestikkontakter utnytter du også et område av benken som ofte står tomt.

Send forespørsel