Meny

Det gule huset (Horten)

Publisert 09. september 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

I sesongens andre episode møtte vi en familie der alle de tre barna sov på samme rom!

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon
Sinnasnekkern dro til Horten i spisode 2 2018

Foto: Helene Kjærgaard

I 2013 flyttet Bergljot og Hans Kristian, som begge er utdannede lektorer, fra Bergen til Horten. Valget falt på en tomannsbolig over to etasjer, med en god del moderniseringsbehov.

Etter fem år var denne jobben gjort i andre etasje, der stuen, kjøkkenet og badet ligger. For soverommene i første etasje var imidlertid status en helt annen.

Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.

Nytt jenterom i episode 2 av sinnasnekker'n 2018

Foto: Helene Kjærgaard

Bergljot og Hans Kristian har tre barn, på 7, 10 og 13 år. Før Otto og teamet hans var på besøk sov alle tre på samme rom, side om side som i en slags sovesal. Det var en ordning særlig 13-åringen var lite fornøyd med.

I løpet av uken fikk derfor alle de tre barna sine egne rom. På jenterommet ble det lagt nytt gulv og nye lister, ved siden av nye stikkontakter og termostat. Interiøret fikk også en skikkelig overhaling.

Ny gang i episode 2 av sinnasnekker'n 2018

Foto: Helene Kjærgaard

Da Hans Kristian en dag bestemte seg for å løfte på plass en stor drager av limtre på egenhånd, fikk han en smertefull prolaps i ryggen. Videre oppussing ble dermed satt på vent, ettersom Bergljot ikke hadde nok tro på egne evner til å ta over jobben.

Otto og teamet hans har på sin side både kompetansen og selvtilliten som trengs. Gjennom hele 1. etasje ble det lagt varmefolie i gulvene, og det ble montert seriekoblede brannvarslere. I gangen ble det dessuten satt opp en stilig lysskinne i taket samt innfelte ”walk in”-lys i veggen.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (h) og hans faste elektriker Rolf Langeland (v).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

Kul hylle i Nytt gutterom i episode 2 av sinnasnekker'n 2018

Foto: Helene Kjærgaard

Begge gutterommene ble malt i mørke, røffe farger. Da blir belysningen ekstra viktig, og på gutterom 1 monterte team Otto lysskinner over bilder. det ble også plass til en råkul taklampe.

Mest iøynefallende i rommet er likevel den unike hylleseksjonen på veggen, bestående av over 40 rør. Dette var episodens Otto-prosjekt, og i hyllen kan man lagre alt fra bøker til joggesko.

Seng med LED-lys i episode 2 av Sinnasnekker'n 2018

Foto: Helene Kjærgaard

Kunne barnerommet hos deg også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Ellers i gutterom 1 ble det montert til innfelte LED-profiler ved sengen, både i forkant av madrassen og i bakkant av sengegavlen. Dette skaper ikke bare en kul effekt interiørmessig, men bidrar også til behagelig belysning i rommet som helhet.

Ved siden av belysningen ble det for øvrig lagt opp praktiske USB-stikkontakter på hyllen bak sengen. Innen brytere og stikkontakter falt valget på sort farge, for å sikre at el-materiellet stod godt sammen med den mørke fargen på veggen.

Ingenting overlates til tilfeldighetene når Sinnasnekker'n kommer på besøk

Foto: Helene Kjærgaard

På det andre gutterommet ble sengen løftet et stykke opp på veggen, for å frigjøre plass til praktisk skuffelagring på undersiden.

Også her ble det installert LED-profil i forkant av madrassen, samt nattbordslampe med USB-uttak for enkel lading av mobiltelefon, nettbrett og annet utstyr. Rommet ble deretter gjort komplett med en fleksibel lyskinne i taket.

Vi kan hjelpe deg når huset skal pusses opp. Kontakt oss her

Send forespørsel