Meny

Veien ut (Drammen)

Publisert 23. september 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

Badet i et av Drammens eldste hus fikk en etterlengtet makeover i sesongens tredje innslag.

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon
Møt deltagerne i episode 3 av Sinnasnekker'n 2018

Foto: Helene Kjærgaard

Denne uken møtte vi Katrine Chi og Jan Schøyen. Etter å ha vært kjærester i barndommen gikk de fra hverandre, og levde vidt forskjellige liv. Katrine ble yogainstruktør, giftet seg og fikk barn. Jan slet i mange år med rusmisbruk, og bodde lenge på gaten.

I voksen alder fant de imidlertid tilbake til hverandre. Jan var blitt rusfri og for ni år siden flyttet de sammen inn i barndomshjemmet hans i Drammen. Et gammelt og flott hus, men også et hus som krever MYE vedlikehold.

Nydelig bad etter besøk av sinnasnekker'n

Foto: Helene Kjærgaard

Da Otto Robsahm, som er bedre kjent som Sinnasnekker’n kom på besøk, ble oppussing av det sliten badet i andre etasje gitt topp prioritet.

Badet hadde veldig lav takhøyde, og var derfor ikke egnet for belysning med taklamper. I stedet ble det lagt opp en rekke lyspunkter på veggene, og da spesielt rundt speilet. Resultatet ble ikke bare funksjonelt lys i hverdagen, men også et bad med et helt unikt særpreg i alt fra interiøret til det elektriske.

Kunne badet hos deg også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Veggbelysning på badet

Foto: Helene Kjærgaard

Etter at Jan ble rusfri startet han en stiftelse for å hjelpe andre med rusproblemer. I de påfølgende årene ble det meste av penger og energi brukt på denne stiftelsen, mens det en gang så storslåtte huset sakte, men sikkert forfalte.

Jan hadde slitt med dårlig samvittighet for dette, spesielt overfor familiemedlemmer som har bodd i huset tidligere. Det var derfor et stort øyeblikk da paret fikk se det flunkende nye badet deres, komplett med vegghengende toalett og et delikat dusjhjørne.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (v) og hans faste elektriker Rolf Langeland (h).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

full kontoll med dimmer og termostat på badet

Foto: Helene Kjærgaard

Det nye badet til Jan og Katrine blander moderne og klassisk stil på en interessant måte. Innen lysbrytere og termostat falt derfor valget på produkter fra ELKOs Plus-serie, ettersom disse er elegant utformet og harmonerer bra med de aller fleste interiørstiler.

For øvrig ble det naturligvis lagt nye varmekabler i gulvet, og alle hulrom og nisjer ble utnyttet ved å bygge innfelte skap. Dette maksimerer lagringsplassen på badet.

Sinnasnekker'ns team ga badet et unikt særpreg

Foto: Helene Kjærgaard

Det gule huset til Katrine og Jan ble bygget tidlig på 1700-tallet, og er faktisk et av de aller eldste husene i Drammen. Alderen gjelder også for eikedøren på badet, som Otto og teamet hans valgte å beholde selv om den er ekstra bred og unormalt lav i forhold til dagens standard. En unik dør som dette bidrar tross alt til å gi badet sitt helt eget særpreg.

Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.

Et bad bør være både funksjonelt og koselig

Foto: Helene Kjærgaard

Badet er plassert slik i huset at det ikke slippes inn noe naturlig lys hvis døren lukket. Dette gjorde arbeidet med belysningen ekstra viktig, og det var også en viktig faktor for arbeidet med interiøret. Ottos team gikk nøye til verks for å skape en lun og varm atmosføre, samtidig som badet ble holdt funksjonelt for Katrine og Jan.

Som alltid i Sinnasnekker’n ble det dessuten valgt ut interiørartikler som passer godt til stilen i resten av huset. For når Otto og teamet hans kommer innom overlates ingenting til tilfeldighetene!

Send forespørsel