Meny

De nyetablerte (Sarpsborg)

Publisert 07. oktober 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

I 2018-sesongens femte episode besøkte Sinnasnekker’n et hus med mange farlige, hjemmesnekrede løsninger.

Lyst på noe av dette selv?

Bestill
Next icon
Sinnansekker'n Otto Robsahm med deltagerne Marita K.W. Andersen og Jon André Haugland

Foto: Helene Kjærgaard

Ukens episode fant sted i Østfold. Sinnasnekker’n Otto Robsahm tok nemlig med seg teamet sitt til Sarpsborg for å møte det nyetablerte paret Marita K.W. Andersen og Jon André Haugland.

Marita og Jon André hadde kjøpt seg et gammelt hus som etterhvert viste seg å være fullt av overraskelser og finurlige løsninger. Da de selv ikke akkurat var drevne håndverkere, ga utfordringene grobunn for endel misnøye og konflikter.

Gammelt kjøkken ble erstattet med noe tipp topp moderne

Foto: Helene Kjærgaard

Etter at Marita og Jon André hadde skiftet taket og fått byttet sikringsskapet, var det ikke mer penger igjen. Samtidig gjenstod det veldig mye arbeid for å oppgradere huset til standarden de hadde behov for og ønsket seg. På toppen av dette ønsker Marita seg barn, noe Jon André kvier seg for frem til huset er på stell.

Behovet for et besøk av Sinnasnekker’n var mildt sagt stort. Kjøkkenet for eksempel, måtte tross alt pusses opp fra bunnen av.

Kunne din bolig også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Å montere ovnen litt opp på veggen gjør den både barnesikker og mer vennlig for ryggen din

Foto: Helene Kjærgaard

Med god hjelp fra Elfag og de andre håndverkerne kunne Otto gi paret et flunkende nytt og topp moderne kjøkken, komplett med nye hvitevarer.

Alt som var av el-utstyr og materiell på kjøkkenet ble byttet ut underveis, og de ble montert helt ny belysning. I taket falt valget på spottskinner, og i tillegg ble det lagt opp benkebelysning på undersiden av overskapene. Alle lyskildene, som er levert av SG Armaturen, bruker strømgjerrige og brannsikre LED-pærer.

For alle nye installasjoner av komfyr/platetop er det påkrevd å montere komfyrvakt, så dette ble naturligvis skrudd opp.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (v) og hans faste elektriker Rolf Langeland (h).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

Sinnansekker'n team sikret en koselig spiseplass med unikt interiør

Foto: Helene Kjærgaard

I tillegg til kjøkkenet fikk spisestuen en fullstendig overhaling. En gjenganger i huset var et utall hjemmesnekrede løsninger knyttet til det elektriske anlegget, som selvsagt ble ryddet opp i.

Slike «Petter Smart»-løsninger er ikke bare ulovlige, men i veldig mange tilfeller brannfarlige. Over spisestuen fikk Marita og Jon André en råkul lysekrone, korrekt montert av fagfolk.

Fleksibel belysning av hylle

Foto: Helene Kjærgaard

All belysning på kjøkkenet og i spisestyen ble koblet opp til LED-dimmere fra Plus-serien til den norske produsenten ELKO. Dette gir god fleksibilitet på hva slags lys man ønsker til ulike tider av døgnet.

På toppen av dette ble det satt opp en flyttbar spotlight ved settehyllen på kjøkkenet, slik at man alltid har godt nok lys til å finne det man leter etter.

Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.

En collage kan gi hjemmet ditt et helt eget særpreg

Foto: Helene Kjærgaard

Ett av problemene til Marita og Jon André var at de stadig begynte på nye prosjekter, uten noen konkret plan. Otto brøt dette mønsteret for dem ved å gi dem klare oppgaver for uken. De skulle plateslå trappegangen, og sette opp et fungerende rekkverk.

I mellomtiden tok Team Sinnasnekker1n seg av resten av huset, og i denne episoden fikk interiøravdelingen lov til å ta av litt. Dette resulterte blant annet i en veldig kul collage i spisestuen, som virkelig er med på å gi huset et særpreg.

Send forespørsel