Meny
En bil med Elfag-logo står parkert ved siden av et VMI-lager i en container på en byggeplass.
ALLTID TILGANG: Ved å bruke en Elfag-elektriker unngår du forsinket fremgang på byggeplassen på grunn av manglende utstyr og materialer.

Utbygging av hyttefelt: slik sparer du tid

Publisert 10. desember 2021 | Oppdatert 14. desember 2021

Som utbygger kan du enkelt effektivisere byggeplassen dersom elektrikeren du bruker har utstyret tilgjengelig til enhver tid. Les om Elfags VMI-lagring her.

Går elektrikerne du bruker tomme for materialer midt i en jobb, blir det fort lite produktivitet og dårlig fremdrift på byggeplassen – spesielt om den er avsidesliggende.

Heldigvis kan du unngå dette ved å bruke en elektriker fra Elfag. Alle Elfag-bedrifter har nemlig muligheten til å bestille et VMI-lager direkte til byggeplassen. Et VMI-lager kan være plassert i en container på byggeplassen eller i bilen, og gir elektrikerne konstant tilgang på verktøyene og materialene de trenger for jobben.

Bruken av VMI-lager fører til at du som utbygger unngår både små og store forsinkelser i ferdigstillingen av prosjektet. Du betaler selvfølgelig kun for materialene som faktisk ble brukt på byggeplassen.

Daglig leder i Hjartdal Elektro, Øyvind Hovde Kaasa, smiler mot kamera fra innsiden av et VMI-lager.
SPARER TID: Øyvind Hovde Kaasa i Hjartdal Elektro jobber effektivt og smart med VMI-lager på byggeplassen.

Hjartdal Elektro: «VMI-lageret var nødvendig»

En Elfag-bedrift som har hatt god nytte av VMI-lager er Hjartdal Elektro.

– VMI-lageret gir oss mye verdifull tid og sparer oss for mange bomturer, forteller Øyvind Hovde Kaasa, daglig leder i Hjartdal Elektro.

I flere år har Elfag-bedriften hatt en stående avtale med en utbygger som bygger hytter og hyttefelt med utsikt mot Gaustatoppen, 1300 meter over havet.

– På avsidesliggende prosjekter som dette er vi helt avhengige av å jobbe effektivt, og derfor bruke et VMI-lager, tilføyer Hovde Kaasa.

Leverte prosjektet til tiden med god lagerlogistikk

Hjartdal Elektro fikk levert hyttene til utbygger på tiden, og utbyggeren var fornøyde med hvor fleksible de var gjennom hele byggeprosessen. Det var mye takket være tilgangen på VMI-lager mener Hovde Kaasa.

– Ved å alltid ha tilgang på de nødvendige materialene sparer vi mye tid når de andre faggruppene ligger bak tidsskjema. Dersom for eksempel en snekker ikke er helt på skjema, kan vi være fleksible og heller jobbe på en annen hytte i mellomtiden. Samtidig er det enklere for oss å jobbe overtid når alt materiell er tilgjengelig på arbeidsplassen, sier Hovde Kaasa.

Hovde Kaasa røper også at de bruker lageret til andre ting – for eksempel lagring av utstyr som kundene ønsker montert på hyttene sine.

– Det er praktisk med ekstra lagringsplass. Med VMI-lageret slipper vi å la verktøyet ligge i ulåst hytte.

Betaler kun for det som blir brukt

VMI-lager gir ingen ekstra materialkostnad for utbygger. Det er kun varene som faktisk brukes i prosjektet som belastes.

– Dette er en tjeneste vi bruker på flere og flere byggeplasser. Varene ligger fritt tilgjengelig for elektrikerne uten at de betaler før de faktisk bruker dem. Det gjør det enklere for både prosjektledere, økonomiansvarlige og elektrikere, forklarer Stein Solheim, selger for grossisten Onninen som leverer og etterfyller VMI-lagerne brukt av Elfag-bedrifter.

Trenger du en pålitelig og effektiv elektriker til et prosjekt?