Meny
El-billading hos elfag
  • Hjemmelading fra Elfag

Guide: Hvilken elbillader passer bilen din?

Publisert 14. februar 2021 | Oppdatert 10. november 2022

Type 1 eller type 2? Hvor mange kilowatt – og viktigst av alt: Hvordan vite at sikringsskapet er klart for en hjemmelader? I denne artikkelen gir vi deg svaret på hvilken elbillader som passer for deg.

Den norske bilparken blir mer og mer elektrisk, og behovet for private ladestasjoner vokser. Det gjør også markedet for elbilladere og tilbehør. I denne veilederen presenterer vi fire forskjellige elbilladere med ulike funksjoner – her finner du garantert en som matcher dine behov.

 

EO fra Micro Matic – en serie med store og små elbilladere

Micro Matic har elbilladere for alle behov, inkludert en av de minste elbilladerne, EO Mini. Ved bruk av styreenheten EO ALM –forvandles EO Mini til en smartlader.

Ser du etter lader til stor og kraftig elbil? Da anbefaler vi EO Basic ­– en serie Mode 3-ladere med høy kvalitet og gjennomført design slik som lillebroren EO Mini. Denne varianten har imidlertid mulighet for enda høyere ladeeffekt.

Se hvilke spørsmål folk googler om elbil og svarene på dem!

Verdens minste elbillader EO Mini fra Micro Matic på grå husvegg i mur med hvit elbil parkert ved siden av.
MINILADER: EO Mini fra leverandøren Micro Matic er verdens minste elbillader.

Easee Home – liten og praktisk elbillader for alle biltyper

Norskprodusert elbillader for nordisk klima. Ladeboksen er liten, praktisk og har innebygget 4G. Dette er en universell elbillader som passer til alle typer elbiler. Den er liten og nett – og tillater deg å koble opptil tre Easee Home ladestasjoner på én kurs.

Fakta om Easee Home:

  • Heldynamisk ladeeffekt 1,4-22 kW
  • Støtter 3-fase-lading på IT-nett (230V)
  • Integrert jordfeilvern i henhold til NEK 400
  • Mulighet for WiFi-tilkobling
  • Støtter hurtiglading
  • Med Equalizer får du en enda smartere lader som lar deg lade når strømmen er tilgjengelig
elbilladeren Easee Home montert i carport på hvitt hus med mørk grå elbil parker og koblet til lader.
STILREN: Elbilladeren Easee Home har et tidløst design som kler alle husvegger.

Ladekabel: type 1 eller type 2

Type 1 og type 2 betegner de to forskjellige ladekontaktene som finnes, og som bestemmer hva slags type ladekabel du trenger. I dag sier mange elektrikere at type 1 er den gamle standarden, mens type 2 er den nye normalen.

Første generasjon Nissan LEAF er for eksempel utstyrt med ladekontakt type 1, mens Volkswagen e-golf, Tesla, og de aller fleste nye biler er utstyrt med ladekontakt type 2, også kalt type 2-plugg.

Elbiler og plug-in hybrider leveres med type 1 eller type 2 ladekontakt. Det er dette som avgjør hvilken type ladekabel du trenger.

Tips: Finn ut hvor mange kW bilen din kan ta imot og sjekk størrelse på laderen opp mot ditt eksisterende elektriske anlegg.

Trykk her for å se hvordan selve installasjonen går frem.

Trenger du en faglig vurdering eller proffe innspill?