Meny

Borettslag

Publisert 14. mai 2018 | Oppdatert 10. november 2022

Elbiler blir stadig mer populære, og ikke bare blant folk som bor i enebolig. Etter innføring av nye regler 1. januar 2018 kan beboere i borettslag kreve tilrettelegging for ladeplasser i sameiet for de som benytter elbil eller hybrid. I Elfag ønsker vi å hjelpe borettslag som vil imøtekomme regelverket, og vi besøker gjerne både borettslag og bedrifter for å gjøre befaring.

Bestill
Next icon

Etter befaring kan vi gi en riktig pris for et ladeanlegg som ivaretar alle behov, og finne svar på vanlige utfordringer som hvordan strømforbruket skal fordeles på brukerne.

Kontakt din nærmeste Elfager for å avtale befaring her.

Elbil i borettslag

Elfag anbefaler elbilladere fra Easee, Zaptec eller Micro Matic også til borettslag. Med smarte timer- og låsefunksjoner passer disse laderne perfekt til borettslag. Når man har ansvaret for flere ladere stilles det høyere krav til pålitelighet, energieffektivitet og plassbesparelse. Alt dette ivaretas med ladere fra Easee,  og Micro Matic. Ladeløsningene sørger for å utnytte mest mulig av kapasiteten i strømnettet, og fordeler kostnaden rettferdig mellom brukerne. I tillegg er laderne solid bygger for bruk på offentlige plasser, så påliteligheten og kvaliteten er god.

Smart styring

Elbilladerne har smart-funksjoner som kan være veldig nyttige. For eksempel kan du fjernstyre ladestasjonen og lade når strømmen er billigst, sjekke lading i realtid samt få full oversikt over din ladehistorikk. Alt sammen betjenes via din profil i en tilhørende app, så lenge ladestasjonen er koblet opp til trådløst nett. Dette lar sameiet og næringen velge de løsningene so passer best hva gjelder tilgjengelighet og betaling, som sørger for enkel administrasjon og effektiv drift.

Borettslag kan søke om støtte

I Oslo kan borettslag og sameier søke om tilskudd til installering av ladeinfrastruktur for elektriske biler. Man vil da få dekket opptil 20 prosent av investeringskostnadene (begrenset til kr. 5000,- per ladepunkt). Dette gjøres på kommunens nettsider.

Elbilladerne fra Easee, Micro Matic har effektområde som strekker seg helt opp til 22 kW og 2x22kW. Laderne fra Easee er låsbare. Laderne fra Micro Matic er sikret mot vann (IP54) og kommer med en smart lastbalanserer som lar deg velge den lastbalanserringen som fungerer best for deg; automatisk, statisk eller tidsstyrt.

Send forespørsel