Meny
Fra venstre: Bjørn-Harry, Sven-Daniel, Jan ove og Rune.
  • Vi er Elfag

Vi er Elfag – A-Elektriker i Namsos

Publisert 24. april 2023 | Oppdatert 13. mars 2024

Fra du går inn døra hos A-Elektriker i Namsos, er det ingen tvil. Dette er en Elfag-bedrift. Nordlys-profileringen hilser oss velkommen både ute og inne.

Dette er firmaet til Sven-Daniel, Jan Ove og Rune som sammen startet opp A-elektriker i 2019. I dag er de 12 ansatte, inkludert 4 lærlinger.

Som mange andre bedrifter i Norge, så strekker arbeidsområdet seg over store avstander. Fra Namsos kommune hvor det bor ca 18 000 innbyggere og videre innover Namdalen, Grong, Snåsa, Røyrvik + +. Det blir en del kjøring.

Og med mange konkurrerende bedrifter i samme område, er det fint å kunne skille seg ut med Elfag-logoen syns de. Den lyser godt opp på arbeidsbilen, og er lett å kjenne igjen.

ELFAG = NORDLYS. Rune Røttesmo og en av de gjenkjennelige bilene.
PÅ KJØRETØYET skal fintfolk kjennes, heter det.

Den typiske arbeidsuka

Nå er det mye fokus på utskifting av eldre armatur og inn med nye LED-løsninger i næring og landbruk.

Vi jobber 60% på prosjekt og 40% på service hos private, sier Sven-Daniel Sletten, som er daglig leder.

Vi har mye oppdrag i industri, vaskeri, landbruk og sånn, også hender det jo at vi må slippe alt vi har i hendene og dra ned til bakeriet hvis brødbaker-maskinen har stoppet opp. Det er aldri en kjedelig dag!

Sven-Daniel mener at brødskiva med brunost kan kåres til nasjonal elektriker-lunsj.

Prisvinnerne

A-Elektriker har gjort seg bemerket siden oppstarten og fikk i 2022 Årets Hederspris fra Namdal Næringsforening og Årets Elfagbedrift fra elektrikerkjeden Elfag.

Det er selvsagt veldig stas, sier Sven-Daniel. Vi jobber jo hardt hver dag og tror at mye av suksessen ligger i det å ha det bra på jobb.

Men vi kan ikke hvile på fjorårets suksess, smiler han. Det er mye jobb som skal gjøres.    

 

Viktige verktøy

Jan Ove Løvås er installatør på sterk- og svakstrøm og trives aller best på prosjekt i industrien.

Mobilen er kanskje det viktigste verktøyet mitt i dag. Her har jeg alt – kontaktinfo til kunder og leverandører, kalenderen og digitale verktøy. Jeg vet faktisk ikke om vi hadde klart oss uten mobil!

RYDDIG ARBEIDSBIL: Jan Ove viser frem arbeidsbilen som er klar for dagens oppdrag.

Som en av tre eiere, er det ingen tvil om at han er fornøyd med arbeidsplassen.

– Noe av målet med å drive for seg selv er jo å levere tjenester til kunder som er fornøyde hver gang. Og det får vi til. Samtidig kan vi ikke bli for store, for vi må beholde det gode samholdet også.

Nå som det er kort vei til beslutninger og vi har ansvar for egne prosjekt, så blir også selve jobben veldig givende, sier Jan Ove.

Og selv om det er mye verktøy som må løftes ut og inn av arbeidsbilen, så er digitale verktøy også en stor del av arbeidshverdagen.

– Nå jobber jeg med prosjektering av neste jobb, hvor hele bygningsmassen skal beholdes, men alt innvendig skal totalrenoveres. Da er det nødvendig med DDS CAD (computer assisted drawing) som hjelper meg å holde oversikten.

DIGITALE LØSNINGER: alt som skal inn i prosjektet vises i 3D.

Rune Røttesmo er enig med de andre – samholdet og styring av egen arbeidsdag er viktig for trivsel og overskudd.

– En annen ting som er viktig for oss, er at vi kjenner oss veldig igjen i verdiene til Elfag, det er noe vi syns er viktig å løfte frem i hverdagen, sier Rune.

Verdiene heter PER

Pålitelig, engasjert og ryddig. Det er verdiene til Elfag som eierne i A-Elektriker kjenner beskriver dem bra.

Det er jo akkurat sånn vi ønsker at kundene våre skal oppleve oss, så det var naturlig at vi også fikk verdiene synlige på kontorene våre, sier Rune.

Og det er flere fordeler med å være med i Elfag-kjeden.

– Det er lav terskel for å ta kontakt og få hjelp og svar fra hovedkontoret, og det er veldig fint å kunne dele erfaringer med andre medlemsbedrifter. Vi har mye å lære av hverandre, sier Rune.

Også er det veldig kjekt med 5-års garantien da selvfølgelig! Den setter både vi og kundene våre stor pris på – en ekstra trygghet når man gjør investeringer som ofte koster litt.

GODE VERDIER: på kontoret blir man minnet på å være pålitelig, engasjert og ryddig.

Da vi var på besøk i Namsos fikk vi også hilse på Bjørn-Harry, som må sies å være en erfaren elektriker. Da han kom til A-Elektriker hadde han jobbet med service i samme firma i 43 år! Han er pensjonist, men siden han også jobber 100% så har han ikke problemer med å få tida til å gå.

Noen er så heldige at de har en jobb de trives så godt i at de heller vil jobbe enn å ha fri, sier han med et smil.

 

Kontakt A-Elektriker, eller din lokale Elfager her