Meny
Fra venstre: Simon Kolstad, Salih Yildrim, Mathias Lund Kristensen, Anders Haugen, Gaute Tevik og Eirik Grøtan.
  • Vi er Elfag

Vi er Elfag – Haugen Elektro på Melhus

Publisert 23. februar 2023 | Oppdatert 24. februar 2023

Hos Haugen Elektro finner du Anders, Kristian og Per Arne – alle med Haugen til etternavn. Senior, Per Arne og to sønner startet opp bedriften i 2019 og har gått fra 3 til 9 ansatte på kort tid.

– I starten jobbet vi fra spisebordet hjemme og hadde lageret i garasjen til Senior, sier Kristian.

Men heldigvis gikk dagene fort med mange spennende oppdrag, så de klarte seg fint med hjemmekontor det første året. Sensommeren 2020 flyttet de inn i fine, nye lokaler på Melhus.

I kontorbygget på Melhus deler de arbeidsplass med flere andre bedrifter. På ene siden av gangen sitter det et firma som driver med lafting av hytter, og på den andre siden et rørleggerfirma.

Det blir en hel del synergier og samarbeid på tvers når man jobber tett på andre bedrifter. –Anders Haugen

Kristian og Anders Haugen utenfor kontoret i Hofstadvegen.

Mye prosjekt

Anders Haugen liker aller best å jobbe på prosjekt. Og det passer bra.

– De fleste oppdragene våre er prosjekt for næring og utbyggere. Det er mye boligbygging i området og store næringsbygg som skal opp. Så vi er fullbooket på prosjekt ut året allerede, sier Kristian.

Et stort, nytt dyrehospital er på vei opp i Melhus, og her leverer Haugen Elektro sterkstrøm, AV-system, ITV og adgangskontroll. Det 1300 kvm store smådyrhospitalet skal stå klart til å ta imot nye pasienter i november 2023.

– Vi er veldig glad i prosjektarbeid. Det gir forutsigbarhet samtidig som det krever god planlegging og godt samarbeid, sier Kristian.

– Men vi skulle samtidig gjerne hatt kapasitet til å serve privatmarkedet i større grad også. Så målet er å bli 15-20 stykker og bli den foretrukne elektrikeren til både privat og næring, sier han.

Lærlinger på byggeplassen: Simon Kolstad, Salih Yildirim og Mathias Lund Kristensen.

Lagfølelsen

Det råder en uformell og god tone i Haugen Elektro. Og det må det kanskje når man jobber så tett på familiemedlemmer? Brødrene Haugen er ganske like på mange områder. Begge drikker rundt 1,5 liter kaffe per dag, og begge verdsetter ordet «vi». Lagfølelsen er viktig.

– Et prosjekt er aldri en enmannsjobb. Godt samarbeid er avgjørende, og da er man helt nødt til å være god med folk og spille på lag. Vi håper jo vi har klart å skape et uformelt og trivelig miljø, selv om det vi driver med er ramme alvor, sier Anders.

 

Elfag-profilert elektrisk bil: den splitter nye Volkswagen ID. Buzz tar seg godt ut i vinterland.

Bestått fagprøve

Som hos mange andre elektro-bedrifter, er lærlinger en viktig del av staben hos Haugen Elektro. De fleste lærlingene kommer fra Melhus Videregående og elektrolinja der. En av dem er Adrian Ulriksen, som sier det er godt å jobbe i et åpent og uformelt miljø.

– Her er det aldri vanskelig å stille spørsmål, eller få hjelp om man trenger det, sier Adrian.

– Etter at vi var på besøk for å skrive denne saken, tok Adrian fagprøven, og ryktet (altså Facebook) har det til at han ikke bare fikk bestått, men «Meget bra bestått». Gratulerer!

Lærling Adrian Ulriksen forbereder seg til fagprøven ved å koble i et automatikkskap under veiledning av Anders Haugen.