Meny
  • Oppvarming
  • Smarthus
  • Smarthuskampanje

Sveip hytta varm med «smart varmestyring»

Publisert 27. mars 2023 |

Er du lei av å hutre foran peisen når du kommer opp på hytta om vinteren? Det har du god grunn til – spesielt når det finnes en så utrolig enkel løsning på problemet!

Se det for deg. Det er femten minus ute, og når du kommer deg inn hyttedøra føles det nesten like kaldt inne. Selv med full fyr i peisen og alle andre varmekilder på maks, vet du av erfaring at det kommer til å ta flere timer før hytta begynner å bli varm. Enda godt sofaen er full av ulltepper. Høres det kjent ut?

Noen tenker sikkert at det er «en del av sjarmen» å komme opp til en iskald hytte. At det gjerne skal være litt «spartansk» og røft. Samtidig er det jo en grunn til at stadig flere av hyttenaboene dine sannsynligvis har byttet over til «smart varmestyring» de siste årene. Det innebærer tross alt at de kan overvåke temperaturen i hytta og enkelt justere varmeovner og andre varmekilder via en app på mobilen.

Vi hjelper deg gjerne med det siste innen smart varmestyring til hus og hytte. Med et skreddersydd styringssystem og kvalitetsprodukter fra kjente leverandører, får du en totalløsning som er pålitelig og svært enkel i bruk.

«Ingen vil vel egentlig sitte under et ullpledd de første timene etter at de har ankommet hytta.»
FORT GJORT: Hytter i Norge krever et fokus på varmestyring

Perfekt for hyttefolket

Fra sitt hovedkontor i Seljord dekker Elfag-bedriften Dyrud Elektro AS hele Vest-Telemark, hvor det ligger en rekke populære hytteområder. Utviklingen de siste par årene tyder på at stadig flere hytteeiere i regionen velger å installere nettopp smart varmestyring når de skal bygge ny hytte eller gjøre større oppgraderinger.

– Ingen vil vel egentlig sitte under et ullpledd de første timene etter at de har ankommet hytta. På hytter som skal brukes vinterstid, er det etter min mening et «must» med smart varmestyring, sier Espen Dyrud fra Dyrud Elektro AS.

Han forteller videre at du på den måten kan sjekke temperaturen i hytta når som helst, og enkelt fjernstyre varmekildene i hytta rett fra mobilen. Smart varmestyring lar deg styre energibruken etter når det faktisk er folk på hytta, noe som vil kutte kostnader. I tillegg til det, kommer bekvemmeligheten, noe Dyrud anser som enda viktigere:

– Hvis du bygger en ny hytte til tre-fire millioner kroner, er det nesten litt merkelig om du ikke legger på noen tusen for å få denne komforten. Jeg ville ikke vært i tvil om at det var en god avgjørelse, sier han.

Les også: Hva gjør egentlig huset smart?

en mann med hatt og jakke sitter i bilen og taster på mobilen
VARM HYTTE PÅ 1-2-3: Med smart varmestyring kan du guffe opp varmen på hytta fra mobilen idet du setter deg i bilen og kjører.

Fjernstyrt og enkelt

Ifølge Dyrud er det lurt å få med smart varmestyring så tidlig som mulig i planleggingen når du skal bygge ny hytte eller gjøre omfattende oppgraderinger. På den måten kan varmekildene plasseres mest mulig hensiktsmessig, og selve systemet kan installeres på riktig tidspunkt i byggeprosessen.

Dersom du skal oppgradere, trenger du ikke nødvendigvis å bytte ut varmekildene du har fra før. Elektrikeren kan integrere dette i systemet etter behov. Dersom du trenger å kjøpe noen nye varmeovner i forbindelse med oppgraderingen, er det en fordel å kjøpe dem via en Elfag-elektriker, sier Dyrud.

– Vi tilbyr fem års garanti på både produkt og leveranse, og har kun produkter fra kjente leverandører som vi vet fungerer bra sammen med styringssystemet. Så det er helt klart en ekstra trygghet, avslutter Dyrud.

Prisen på å installere et smart varmesystem varierer etter størrelsen på hytta og hva slags varmekilder du har fra før – eller eventuelt ønsker å installere.

Kaldt når du kommer frem på hytta?