Meny

Trygg Bolig

Publisert 09. november 2022 |

I samarbeid med CTM Lyng og Tryg Forsikring kan Elfag tilby Trygg Bolig – en effektiv installasjonspakke for et tryggere hjem. Pakken gir beskyttelse mot brann- og vannskader, i tillegg til rabatt på forsikringen.

En Trygg Bolig er viktig for oss alle. Enten man er utrygg, litt glemsk eller har små, nysgjerrige barn, er det smart å sikre seg og sine. For noen er slike installasjoner en ekstra forsikring, mens den for andre er helt nødvendig for å føle seg trygg i eget hjem. Her kan du lese om hva vårt konsept «Trygg Bolig» innebærer.

 

Komfyrvakten

Visste du at nesten halvparten av brannvesenets utrykninger skyldes komfyren?

Når det brenner fra komfyren er det nesten utelukkende på grunn av glemsel og tørrkoking fremfor tekniske feil med komfyren. Denne type feil gjør det veldig viktig å ha en komfyrvakt. Komfyrvakten overvåker komfyren og slår den av hvis det oppdages unormalt høy temperatur.

Komfyrvakt er påbudt i alle nye boliger bygget etter 2010, som en del av det faste elektriske anlegget. En komfyrvakt kan brukes på alle elektriske platetopper og komfyrer.

Komfyrvakten består av to deler: én sensor og én komfyrstikk som komfyren kobles til.

kjele på komfyr komfyrvakt

Vannstopperen

Visste du at det avdekkes vannskader hvert niende minutt?

Det er større sannsynlighet for vannskader enn både innbrudd og brann til sammen. De fleste vannskadene skyldes ulike former for rørbrudd inne i boligen. Med en installert vannstopper slås vannet automatisk av hvis fukt (lekkasje) oppdages. En vannstopper kan monteres på enten én enkelt maskin eller på vanninntaket til hele boligen.

Installasjonen er enkel og fleksibel, og gir ubegrensede muligheter for kommunikasjon mot andre lignende systemer. Selv om vannstopperen handler om rør og vann, kan en Elfag-elektriker hjelpe deg med installasjonen.

sofa og plante i stue oversvømt av vann

I VERSTE FALL: Oversvømmelse i boligen.

Strømkutten 

Visste du at en godt stekt pizza i verste fall kan ta liv?

Strømkutten stenger automatisk strømmen til utvalgte stikkontakter ved røykutvikling. Den er spesielt anbefalt til stekeovn, ladepunkter og hvitevarer. Strømkutten i Trygg Bolig-pakken kommer med en dobbel stikkontakt (16Amp) på kjøpet, som du selv kan velge hvor du installerer.

Strømkuttens mikrofonsensor kobles opp like ved røykvarsleren, og fanger opp røykvarslerens signaler, for så å kutte strømtilførselen på dine utvalgte stikkontakter eller hvitevarer.

Produktet kan skaleres opp og ned etter ditt unike behov.

strømkutt fra ctm lyng installert ved en røykvarsler i tak

INSTALLERT: Strømkutt, like ved røykvarsleren

Tilgjengelighet 

Trygg Bolig-pakken vil bli ferdig tilpasset din type bolig, uavhengig om det er en leilighet, enebolig eller fritidsbolig, med den forutsetning at det er innlagt strøm og vann. Pakkene kan enkelt kompletteres med flere komponenter for økt trygghet, smarthet og sikkerhet tilpasset dine behov og ønsker.

Billigere forsikring

Kjøp og installasjon av komfyrvakt, strømkutt og vannstopp er blant det billigste elektrikerne våre tilbyr. Samtidig er det noe av det viktigste de gjør.

Med Trygg Bolig-pakken installert får du en reduksjon i forsikringspremien hos Tryg Forsikring. Pakken kan enkelt utvides etter ditt behov, med flere sensorer, stikkontakter o.l.

Ta kontakt med din nærmeste Elfag-elektriker for et tilbud.

familie koser seg i stuen

AVSLAPPENDE: Trygg Bolig gjør at du og familien kan føle dere sikre i eget hjem.