Meny

Det rosa huset (Horten)

Publisert 04. november 2018 | Oppdatert 06. oktober 2022

Etter seks år med kontinuerlig oppussing måtte trebarnsfamilien til slutt tilkalle Sinnasnekker’n!

Bestill
Next icon
Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag - episode 7

Foto: Sverre Simonsen

I den syvende episoden av årets sesong med Sinnasnekker’n tok Otto Robsahm, Elfager Rolf Langeland og resten av teamet turen til Horten i Vestfold, og til en enebolig som kalles «det rosa huset». I det Pippi Langstrømpe-inspirerte huset bor en familie på fem, bestående av Maria, Henrik og barna på 4, 9 og 13 år.

Huset var stilfullt utvendig, men samtidig også både upraktisk og uferdig på innsiden. Henrik hadde pusset opp uavbrutt i seks år på rad, og ble til slutt så lei av hele huset at han ikke orket tanken på å fortsette.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag - episode 7

Foto: Sverre Simonsen

Etter så mange år i det uferdige huset var paret fristet til å flytte fra hele situasjonen. Det var særlig badet som var problemet. Rommet var nemlig altfor lite for en familie på fem, og de måtte sloss om tid der inne morgen som kveld.

I tillegg til problemet med badet, var det upraktiske løsninger til bry for barna. Eksempelvis måtte 13-åringen gå gjennom rommet til minstemann for å komme til sitt eget.

Kunne din bolig også trengt en overhaling? Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag - episode 7

Foto: Sverre Simonsen

Det var tydelig at badet var der hvor skoen trykket mest, så Ottos team bestemte seg for å gjøre det større og mer familievennlig.

Blant oppgraderingene var en integrert DAB-radio fra Elko. Denne kan man koble seg til via Bluetooth, slik at hele familien kan spille av sine favoritter.

Maria og Henrik ble også satt i arbeid, men de ble forvist til utsiden. Der utførte de en rekke oppgaver i kategorien forefallende arbeid, som maling, beslag, trapper, rekkverk og takrenner.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag

Otto Robsahm (v) og hans faste elektriker Rolf Langeland (h).

Sinnasnekker’n er ikke bare kjent for å stå på kravene, han er også kjent for å bruke skikkelige fagfolk! Til alt som har med elektro å gjøre får han hjelp av elektriker Rolf Langeland, som er daglig leder for Elfag-bedriften Askestad-Aas Elektro AS.

Rolf synes det er givende å kunne hjelpe familier som virkelig trenger det, og han oppfordrer alle som følger programmet til å ta kontakt hvis de blir inspirert av det de ser på skjermen.

SEND FORESPØRSEL

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag - episode 7

Foto: Sverre Simonsen

Badet fikk seg en kraftig oppgradering, og ikke minst mye større areal. Det gamle badet ble revet, og fra det nye ble det bygget en trapp direkte som leder inn til foreldrenes soverom. Opp trappen monterte Sinnasnekker’ns elektriker LED-profiler med opplys.

I taket på badet ble det felt inn nye LED downlights, samt trådløse høyttalere. På grunn av den utvidede størrelsen ble det lagt nye varmekabler. Disse dekker hele arealet under de nye flisene.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag - episode 7

Foto: Sverre Simonsen

For god og riktig belysning, ble det montert en kombinasjon av innfelte downlights og utenpåliggende bokser i samme stil. Som vanlig når Sinnasnekker’n er på besøk, skal arbeidet både være godt utført og se bra ut.

For å knytte det hele sammen er også alt av stikkontakter, dimmerbrytere og termostater i moderne stil fra Elko Plus. Her går funksjonalitet og interiøret hånd i hånd.

Få det fint uten å være på TV først. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg gjerne.

Sinnasnekker'n på TVNorge og Elfag - episode 7

Foto: Sverre Simonsen

Med tanke på husets eksteriør, var det ingen tvil om hvilken farge de fastboende likte. For å ivareta familiens preferanser, ble taket malt i den utradisjonelle fargen rosa. Sammen med doble downlights og innfelte høyttalere endte sluttresultatet opp med et meget moderne uttrykk.

Send forespørsel