Meny
charge amps foran sjøen ved bil
  • Hjemmelading fra Elfag

Smart og værbestandig lader for deg med to elbiler i husstanden

Publisert 18. mars 2020 | Oppdatert 26. mai 2021

Denne smarte, fremtidsrettede, og miljøvennlige ladestasjonen er perfekt for deg som bor i kalde, norske forhold. I tillegg kan du lade to biler samtidig. Her er det du trenger å vite om nyvinningen fra Charge Amps.

jonas jonsson fra charge amps
PÅ JOBB FOR EN ELEKTRISK HVERDAG: Jonas Jonsson i Charge Amps.

Det er snart 10 år siden de første elbilene med en rekkevidde på over 150 km kom i salg på det norske markedet. Siden den gang, og spesielt de siste årene, har det skjedd store fremskritt innen batteriteknologi, økt rekkevidde, tekniske hjelpemidler og komfort. Elbilmarkedet i Norge drives også frem av avgiftslettelser, billig strøm og et økende engasjement om å bidra for å skape en grønnere fremtid.

Nå har vi trådt over terskelen til et nytt tiår, hvor behovet for enda smartere- og mer praktisk lading av elbiler blir viktigere enn noen gang tidligere. Charge Amps har lansert en ny ladestasjon kalt AURA, som på flere måter passer til beskrivelsen av den ladestasjonen mange norske familier vil ønske å ha på veggen i årene som kommer:

– Med økt rekkevidde på de nyere elbilene, ser vi at flere og flere husstander går over til å ha to elbiler. På travle dager kan det fort bli litt kronglete å lade begge to med kun én lader. Med vår nyeste ladestasjon, som altså har plass til to plugger, har vi også fokusert på et stilrent og flott design, slik at den tar seg godt ut på veggen, samt at den kan betjenes via mobilen, forteller Jonas Jonsson, Country Manager Norge i Charge Amps.

– AURA er designet av Joachim Nordwall, som er meddesigner for sportsbilprodusenten Köenigsegg. Det er vi litt ekstra stolte av, for denne ladestasjonen ser både fremtidsrettet og stilig ut, og gjør at Charge Amps skiller seg ut også på design, legger Jonsson til.

charge amps aura elbil lader på husvegg
STILFULLT: Med lekkert design glir AURA fra Charge Amps lett inn i miljøet.
charge amps lader bil på parkeringsplass
PÅFYLL: Ladekabelen til Charge Amps kommer med PIN-kode, ampere-innstilling, auto-lås og lys.

Fjernstyrt lading

I tillegg til at Charge Amps AURA støtter lading av to elbiler samtidig (2 x 22 kW), har den også smart-funksjoner som kan være veldig nyttige i fremtiden. For eksempel kan du fjernstyre ladestasjonen og lade når strømmen er billigst, eller raskt sjekke hvor mye batteri du har igjen når ladekabelen er koblet til. Alt sammen betjenes via din profil på web-appen My Charge Space så lenge ladestasjonen er koblet opp til trådløst nett.

«Ladestasjonen ser både fremtidsrettet og stilig ut, og gjør at Charge Amps skiller seg ut også på design.»

– Spesielt med tanke på de automatiske strømmålerne som alle har fått installert, kan du hos enkelte leverandører allerede nå sjekke hvor mye strømmen din koster fra time til time. Dette blir mer aktuelt fremover, og da tenker vi at mange nordmenn også ønsker å lade opp elbilene sine når strømmen er aller billigst – hvis de har mulighet til det, avslutter Jonsson.

For en prisoversikt på ladere fra Charge Amps, hør med din lokale Elfag-elektriker.

På jakt etter elbillader?