Ikon finn elektriker Finn elektriker

Vi hjelper deg!

Meny
Elfag logo
  • Bolig

Barnerommet er også i vekst

De fleste foreldre pusser opp barnerommene oftere enn resten av huset. Med hjelp fra elektrikeren får du løsninger som følger barnets utvikling.

Les videre
Next icon

Hvis du har et lite menneske eller tre i hus, vet du hvor raskt de yngste utvikler seg. Plutselig er ikke rosa tapet kult lenger, og nattlyset ikke lenger nødvendig. Det er få rom vi pusser opp oftere enn barnerommene, og dette kan være en morsom prosess, men de færreste ønsker å starte helt fra bunnen av hver eneste gang. Dette løser man med litt planlegging og fremtidsrettet tankegang.

Skap trygge omgivelser

Den første gangen barnerommet skal pusses opp må man være ekstra nøye. Beboeren av rommet er på denne tiden en sårbar liten krabat, som ikke skjønner at stikkontakter er farlige og panelovner varme. Man bør innrede rommet deretter, og velge moderne panelovner med lav overflatetemperatur. Det er heller ikke uhørt med varmekabler på barnerommet, og det er ikke farlig med stikkontakter så lenge de har deksel og er av god kvalitet.

Kort fortalt

  • Unngå skjøteledninger
  • Velg stikkontakter med vern
  • Panelovner med lav overflatetemperatur
  • LED-pærer utvikler lite varme
«Det er morsomt å pusse opp barnerommet, men de færreste ønsker å starte fra bunnen hver gang.»

I tillegg bør du sette opp en sentral lyskilde som er sterk nok til å lyse opp hele rommet for lek, moro og rengjøring. Til denne kobler du så en dimmebryter, slik at du også har mulighet til å senke belysningen ved leggetid. Andre steder i rommet kan du sette opp gulv og vegglamper som supplementer, men så lenge barnet er ungt må du sørge for at lampeskjermene ikke er løse og kan forårsake skade. Velg dessuten LED-pærer ettersom disse både er strømbesparende og ikke på langt nær like varme som glødelamper.

Med enkle grep kan nysgjerrige barnefingre beskyttes mot støt.

Med enkle grep kan nysgjerrige barnefingre beskyttes mot støt.

Smarte løsninger

Etter hvert som barnet blir større, endrer behovene man har til rommet seg. Da gjelder det å være forberedt, og blant annet ha installert nok stikkontakter til TVer, PCer, spillkonsoller og andre elektriske artikler. Da slipper man å bruke skjøtekabler og grenuttak, som ikke skal velges som en permanent løsning. Slike samler nemlig masse støv og utvikler seg til å bli brannfeller.

«Ofte har en fagperson gode tips du ikke har tenkt på selv.»

Snakk med elektrikeren din før dere setter igang, så dere blir enige om antall stikkontakter og plassering. Ofte har en fagperson gode tips du ikke har tenkt på selv, så det er alltid lurt med en befaring i forkant av større oppussingsprosjekter.

Det er i tillegg lurt å gå for trådløse lysbrytere på barnerommet, ettersom disse kan plasseres hvor som helst. På denne måten kan man sette bryteren i en høyde småbarna når opp til, og periodevis flytte dem høyere fra år til år.